Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
02/03/2021

El cicle sobre “La mort de Guillem” aplega un centenar d’estudiants del Regne Unit i Irlanda

Avatar

Autor:
Pol Masdeu

Durant l’última quinzena de febrer, la pel·lícula “La mort de Guillem” ha estat una de les protagonistes entre els estudis catalans a la xarxa del Regne Unit i Irlanda. Després de l’èxit del cinefòrum sobre “Incerta Glòria”, des del lectorat de Sheffield, i amb la col·laboració activa de l’Institut Ramon Llull, vam engegar un altre cicle per aquest segon semestre. En aquest cas, ens hem traslladat al País Valencià de començaments dels anys noranta per donar a conèixer la història de l’assassinat de Guillem Agulló a mans d’un grup de neonazis i el posterior judici. 

Els estudiants van poder mirar la pel·lícula, amb subtítols en anglès, del 15 al 21 de febrer. El film va tenir una gran rebuda entre els estudiants i va despertar molts dubtes sobre què havia passat realment aquella nit a Montanejos (País Valencià) i per què el judici s’havia desenvolupat de la manera que ho va fer.

El dijous 25 de febrer vam tenir la sort de parlar amb l’escriptor i cantant valencià Xavi Sarrià, qui ens va explicar com havia viscut ell l’assassinat i què havia representat participar en la banda sonora de la pel·lícula. A més, vam tenir el plaer d’escoltar-lo cantant No s’apaguen les estreles i ens va confessar que era una de les primeres vegades que la tocava en directe. Més de 40 estudiants van coincidir a la xerrada, íntegrament en català, i no van dubtar a fer-li preguntes. 

El cicle es va acabar el dilluns 1 de març amb un col·loqui sobre la pel·lícula, en què hi van participar la periodista Núria Cadenes, els guionistes Alfred Pérez Fargas i Roger Danès, així com l’actriu Glòria March. L’esdeveniment, amb l’anglès com idioma predominant, va tenir un gran èxit de públic i va reunir un centenar d’estudiants. Els alumnes estaven tan interessats que ens va faltar temps. 

El cicle “La mort de Guillem” ha tingut la participació de les següents universitats d’Anglaterra, País de Gal·les, Escòcia i Irlanda: Cardiff University, Durham University, Maynooth University, Newcastle University, Queen Mary University of London, The University of Sheffield, University College Cork, University of Birmingham, University of Bristol, University of Cambridge, University of Edinburgh, University of Glasgow, University of Leeds, University of Liverpool, University of Manchester i University of Oxford. També ha comptat amb la presència d’estudiants d’Universitate din Bucaresti (Romania) i Universidad de Granada (Espanya). 

Moltes gràcies a tots els lectors que es van animar a participar en el cicle. En especial a la Neus, l’Alba, la Judith i la Marina per fer que tot anés sobre rodes. Esperem repetir aviat un esdeveniment similar!

Pol Masdeu Cañellas, lector a The University of Sheffield.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Pol Masdeu