Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
13/11/2020

“Incerta Glòria” arriba a 14 universitats del Regne Unit i Irlanda

Avatar

Autor:
Pol Masdeu

Una de les característiques dels estudis catalans de la Xarxa Llull és oferir als estudiants l’oportunitat d’aprendre llengua catalana mitjançant el descobriment de la seva cultura i, per tant, de la seva història. En aquest context, des de Sheffield vam pensar que una de les millors maneres perquè els estudiants poguessin contextualitzar la Guerra Civil Espanyola era mirar una pel·lícula.

Incerta Glòria, doncs, era una opció ideal perquè, a part de la qualitat cinematogràfica de la pel·lícula, ofereix una visió molt personal que permet entreveure què va suposar la guerra per a moltes famílies. Evidentment, part del mèrit de la pel·lícula ve de la mà de l’escriptor Joan Sales, qui va saber plasmar aquesta crua realitat i les contradiccions que tenien aquells qui la van viure.

Amb aquesta premissa, doncs, l’Institut Ramon Llull es va posar en contacte amb la productora de la pel·lícula i, gràcies a això, més d’un centenar d’estudiants de català d’Anglaterra, País de Gal·les, Escòcia i Irlanda podran visualitzar Incerta Glòria durant aquest cap de setmana (del 13 al 15 de novembre). Com a colofó final, tindrem l’oportunitat de parlar amb part de l’equip el dilluns 23 de novembre a les 5 de la tarda (hora britànica), a través del que preveiem que serà un col·loqui multitudinari en línia. Parlarem amb l’Aleix Castellón, el director de producció, i dos dels seus protagonistes: la Núria Prims i l’Oriol Pla.

Les universitats que participen en aquesta activitat són: Cardiff University, Newcastle University, Queen Mary, The University of Edinburgh, The University of Liverpool, The University of Manchester, The University of Sheffield, University of Bristol, University of Cambridge, University of Glasgow, University of Leeds, University of Oxford, Maynooth University i University College Cork.

 

Autor: Pol Masdeu Cañellas.

Organitzat per: The University of Sheffield i l’Institut Ramon Llull.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Pol Masdeu