Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
08/04/2021

Gitana i filòloga catalana a la Universitat de Bucarest

Avatar

Autor:
Joan Llinàs

Amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano (8 d’abril), volem recordar que na Cristina Nae esdevingué la primera gitana a obtenir el títol de Filologia Catalana a la Universitat de Bucarest en aprovar l’examen de llicenciatura de català, un cop superat el de romaní, la seva llengua A (català és la seva llengua B). 

El grau de català existeix a la Universitat de Bucarest des de 2005-2006; el grau de romaní, des de 1998-1999. Aquesta universitat i l’INALCO (Institut National des Langues et Civilisations Orientales, París) són els únics llocs amb ensenyament de llengua i cultura romaní.

Aprofitem per afegir que el grau de català de nou aconseguí (2020) l’acreditació (amb una durada de quatre anys) per part d’ARACIS, la institució estatal romanesa que vetlla per la qualitat de l’ensenyament universitari.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 1

  1. Cupcake 2048, 12/05/2022

    Many Roma call themselves Rom (meaning “man” or “husband”), while all non-Roma call themselves Gadje (also written Gadze or Gaje; a word with a derogatory connotation meaning “bumpkin,” “yokel,” or “barbarian”).

Avatar

Joan Llinàs