Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
28/01/2021

Trobada virtual amb Xavier Mas Craviotto

El semestre d’hivern a la Uni Saarland s’apropa al final i després de passar setmanes treballant la llengua amb exercicis pràctics arriba el moment de gaudir-ne, també, a través de la literatura.

Una freda tarda de gener, els alumnes del curs avançat de català —cadascun des de casa seva, com ja és habitual en aquests temps que corren— es van trobar virtualment amb l’escriptor i lector del Xarxallull Xavier Mas Craviotto.

Els estudiants van llegir un relat curt publicat en el marc del 22è premi de narrativa curta per internet Tinet i titulat Geografies de l’absència. Després, van documentar-se sobre l’autor i vam preparar-li una trampa una entrevista entre tots.

Durant la trobada vam parlar de la novel·la La mort lenta (l’altra editorial, 2019), amb la qual el Xavier va guanyar el premi Documenta 2018; vam parlar, també, de l’evolució de la llengua catalana i de l’ús que en fan els joves actualment, així com d’algunes actituds lingüístiques dels catalanoparlants. Ens va explicar com és el seu procés creatiu, tant a l’hora d’escriure narrativa com poesia (amb el teatre encara no s’hi ha atrevit), com conviu amb els personatges que ell mateix ha posat en paraules i sobre el fet mateix d’escriure com a via per recuperar «el valor estètic de les paraules, que s’ha anat perdent, com si es gastés, amb l’ús quotidià».

Després de la conferència, els estudiants rebran una sorpresa per poder continuar gaudint del català més enllà del curs.

Imatge destacada extreta de la web de Núvol.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Laura Obradors Noguera