Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
29/07/2018

Viatge cultural a Mallorca

Entre els dies 2 i 7 de juliol un grup d’estudiants de català de les universitats de Durham i Newcastle (Regne Unit) varen ser a Mallorca participant en un viatge cultural organitzat per l’Institut Ramon Llull amb el suport del Govern de les Illes Balears.

 Durant tota la setmana les estudiants varen tenir l’oportunitat d’aprendre sobre la història, la gastronomia, les tradicions, la cultura popular i altres elements del patrimoni mallorquí a través de visites guiades, tallers amb professionals i excursions.

 Gràcies a aquesta iniciativa, que compta amb dues edicions anteriors, les estudiants han pogut coneìxer una realitat de l’illa que sovint queda oculta als turistes. Les participants han valorat especialment el fet de descobrir una altra Mallorca que va més enllà del sol i platja i també el fet de poder practicar la llengua en situacions reals.

Entre les activitats que s’han fet destaquen: una ruta guiada pel casc antic de Palma i una excursió pels indrets més destacats de la Serra de Tramuntana amb l’historiador i escriptor Gaspar Valero; una taller d’ensaïmades amb els germans Xisca i Sebastià Camps del Forn de la Glòria; un taller de siurells amb el mestre ceramista Toni Vich al Museu del Fang de Marratxi; un taller amb els castellers de Mallorca i una visita al castell de Bellver i una altra a la Fundació Miró de Palma gràcies a la invitació de l’Ajuntament de Palma.

Després d’aquesta experiència d’immersió cultural, moltes de les participants ja han manifestat les seves ganes de continuar amb els estudis de català, la qual cosa demostra que iniciatives d’aquest tipus serveixen per fer créixer l’interés i la motivació dels nostres estudiants.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *