Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
16/05/2019

Venècia com Roma: tots els camins acaben a Venècia o sobre la presentació del llibre d’Albert Morales

Divendres passat, el dia 10 de maig, va tornar a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia l’anterior professor de català Albert Morales Moreno, que ara és a Suïssa a la Université de Gèneve realitzant un postdoc, i ens va presentar el seu nou llibre Estudi lexicomètric contrastiu dels estatuts d’autonomia de Catalunya de 1932, 1979 i 2006. La conferència la van organitzar les professores Paula Marqués Hernández i Sara Antoniazzi dins del projecte #primavera_en_català que també va conincidir amb el seminari d’introducció a la gestió cultural internacional organitzat per l’Institut Ramon Llull.

La necessitat d’escriure aquest llibre va néixer després que l’Albert Morales acabés el doctorat sobre l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006. Volia continuar en la investigació i, per això, va decidir començar la nova recerca gràcies al finançament per part de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern. La metodologia del seu treball parteix de la lingüística de corpus, o sigui, buscant exemples reals de la llengua per analitzar l’evolució del discurs i del vocabulari legislatiu comparant els tres estatuts d’autonomia de Catalunya.

La presentació oficial del volum Estudi lexicomètric contrastiu dels estatuts d’autonomia de Catalunya de 1932, 1979 i 2006 serà el dia 23 de maig 2019 a les 18h. al Palau Centelles, a Barcelona.

 

 

Nota escrita per les estudiants de català Anna Bettin i Arianna Iannello
Editada i revisada per la professora Paula Marqués Hernández

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Paula Marqués