Un semestre farcit d’activitats a Leipzig i de visita a Granada, Berlín i Perpinyà
Autor:
Àlex Mir
El present semestre va tenir una prèvia a l’arrencada oficial amb la visita de la doctora Neus Nogué Serrano, de la Universitat de Barcelona, que va complementar el curs intensiu de nivell C1, celebrat sota el nom d’Escola Catalana d’Estiu, amb unes sessions sobre el sistema pronominal en català en relació amb la dixi.
Seguidament, la primera setmana d’octubre, vaig visitar la companya Laura Fortesa, lectora a la Universitat de Granada, per tal d’impartir unes sessions tant a les seves classes com a les de la Lourdes Sánchez, la professora titular de filologia catalana al centre. Vam dur a terme un seminari de traducció espanyol-català/català-espanyol i vaig intervenir per a explicar els processos d’aprenentatge i adquisició de primeres i segones llengües.
Ja a Leipzig, en el marc de la nostra trobada setmanal per parlar en català entre nadius i aprenents, a finals d’octubre vam celebrar la Castanyada amb castanyes, moniatos i panellets casolans d’èxit prou notori.
Ja al novembre, vam acompanyar els companys de la Humboldt i la Freie de Berlín a la jornada de formació sobre la interpretació entre el català i l’alemany, però d’això, la companya Anna Guaita ja us en va informar puntualment.
Dos dijous d’aquest mateix mes, a més, hem vist dues pel·lícules catalanes en el marc del cicle de cinema ibèric co-organitzat amb els companys de gallec i basc. Es tracta de Lesa humanitat i El nom.
Gairebé per acabar, cal fer referència a la meva visita a la Universitat de Perpinyà, en què vam dur a terme unes classes de traducció especialitzada en l’àmbit jurídic i una traducció general francès-català/català-francès i una conferència sobre la catalanística alemanya.
Finalment, i ja per ben merescudament descansar fins l’any vinent, vam reunir-nos la setmana passada, en el marc del nostre cafè català setmanal, esclar, per celebrar el Nadal i fer cagar el nostre Tió!
Bones festes a tothom (i totdon, que deia en Monzó al Contes per a nens i nenes políticament correctes).
Vols fer un comentari?