Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
27/04/2018

Un Sant Jordi poètic a Zuric

El dia de Sant Jordi vam poder sentir durant unes hores una part de l’ambient festiu que es viu a Catalunya al Romanisches Seminar de la Universitat de Zuric. Una trentena de persones, entre elles alumnes i ex-alumnes dels cursos de català i alguns catalans residents a la Suïssa germanòfona, ens vam trobar al vespre per gaudir de la festa de la literatura catalana.

La vetllada va començar amb una xerrada de M. Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, que ens va parlar de dues de les grans intel·lectuals catalanes: Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig. Els assistents vam descobrir com aquestes dues figures de la literatura catalana es van creuar a l’Escola de Teatre Adrià Gual com a mestra i deixeble, així com es van influir immensament en la seva mirada de gènere.

Després els alumnes dels cursos de català ens van recitar poesia catalana en la versió original i en les seves pròpies traduccions. El recital multilingüe ens va portar el fred als ulls d’Antònia Vicens en italià, el somriure de Lilith de Teresa Costa-Gramunt en portuguès, les raons per estimar la vida de Vicent Andrès Estellés en alemany i l’elogi a la lectura de Fina Girbés en luxemburguès. També vam poder sentir en Salvador Espriu i el Roc Casagran en castellà, i la gran Maria-Mercè Marçal traduïda al xinès.

Al final tots els assistents van rebre el seu llibre i la seva rosa, mentre intercanviaven experiències i impressions en un aperitiu informal.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Georgina Alvarez