Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
19/12/2017

Traduccions al croat dels poetes Maria Cabrera i Jaume Coll Mariné

Avatar

Autor:
Artur Garcia

Aquest mes de desembre s’ha publicat a la prestigiosa revista [sic] – a journal of literature, culture and literary translation la traducció al croat d’una antologia de poemes de Maria Cabrera i Jaume Coll Mariné. Traducció que es va dur a terme el passat mes de maig a l’illa de Pašman, durant el seminari de traducció poètica organitzat pel lectorat de català de la Universitat de Zadar.

Ara, finalment, les traduccions veuen la llum gràcies a la tasca de revisió i edició duta a terme pels professors Nikola Vuletić i Tomislav Kuzmanović. Els poemes s’acompanyen d’un text introductori en el qual s’expliquen les vicissituds del singular procés de traducció. Aquí teniu els enllaços:

Poemes Maria Cabrera: https://www.sic-journal.org/ArticleView.aspx?aid=491

Poemes Jaume Coll Mariné: https://www.sic-journal.org/ArticleView.aspx?aid=492

Introducció: https://www.sic-journal.org/ArticleView.aspx?aid=488

Novament, donar les gràcies a tots els participants que van fer-ho possible, començant pels mateixos poetes, Cabrera i Coll Mariné, de tracte sempre exquisit, i seguint amb tot l’equip de traductors, capitanejats per Nikola Vuletić, Vedrana Lovrinović i Tomislav Kuzmanović, professors de la Universitat de Zadar; Tonko Maroević i Pau Sif, poetes i traductors catalanocroats de luxe; i, finalment, Mitja Bulatović i Anamarija Capek, estudiants brillants de català a Zadar, que van aportar tot el seu jove talent. També, és clar, a l’IRL, pel seu incondicional suport pecuniari.

Si teniu més curiositat sobre el tema, podeu recuperar la crònica-dietari que va publicar el diari digital Núvol en la qual s’explica l’experiència dels tres dies d’intensa traducció:

https://www.nuvol.com/noticies/colonies-poetiques-a-lilla-de-pasman/

Artur Garcia Fuster (Universitat de Zadar)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Artur Garcia