Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
13/01/2020

Tàpies, Gimferrer i la poesia a Valente

Participació del lectorat de català de la Universitat de Santiago de Compostel·la a la presentació del llibre Poemas a Valente

El proppassat dia 26 de desembre, en plenes festes de Nadal, tenia lloc la presentació del llibre de Saturnino Valladares, Poemas a Valente, un recull de poesies de diferents autors dedicades a l’escriptor gallec que foren declamades davant d’obres d’art vinculades a la seva persona o estètica de creadors com Tàpies, Chillida o Saura.

La presentació, que tingué l’original format d’un recital peripatètic per les obres d’art de l’exposició “Valente e a unidade das artes” del Pazo de Fonseca de la universitat, gaudí de la participació del lectorat de català, que hi contribuí amb la recitació del poema recollit de Pere Gimferrer, “Invocación en Ginebra”, dedicat a Valente a tenor d’una trobada entre els dos poetes en aquesta ciutat.

El recital, tant concorregut com ben acollit, brindà l’ocasió de conèixer obres de Tàpies a ritme dels versos de Gimferrer. Art i poesia, doncs, fusionades a través de l’admirada figura del poeta, feren de la vetllada la millor prova de l’argument valentià sobre la unitat de les arts.

Agraïm des d’aquí a Claudio Rodríguez Fer, director de la Càtedra José Ángel Valente de Poesia i Estètica, el convit que ens va fer, i esperem col·laborar de nou en futures ocasions.

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/cultura/2019/12/27/versos-admirados-valente/0003_201912G27P28991.htm

 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

dolorsperarnau

Dolors Perarnau