Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
10/07/2018

Semestre d’estiu a Berlín

Avatar

Autor:
Anna Guaita

S’acosta el final del semestre d’estiu a Berlín i és per això que volem fer una recapitulació de les activitats que hem portat a terme tant a la Humboldt-Universität zu Berlin com a la Freie Universität Berlin.

CURS INTENSIU DE CATALÀ

El semestre es va encetar amb un curs intensiu de català d’una setmana a la Freie Universität, en el qual van participar no només els alumnes del mòdul de català sinó també gent de fora de l’àmbit universitari que per motius de feina o d’incompatibilitat amb els estudis no pot estudiar català regularment. Una setmana d’introducció a la gramàtica i a la situació sociolingüística dels territoris de parla catalana que va resultar molt productiva.

RUTA LITERÀRIA

La Diada de Sant Jordi es va celebrar amb un passeig per Berlín amb l’alumnat de català i la comunitat catalana de Berlín. La van protagonitzar no només els autors més emblemàtics de la ciutat, sinó també els autors de parla catalana que han tingut algun tipus de connexió amb la ciutat i li han dedicat els seus versos. La ruta va recórrer els barris de Charlottenburg i Mitte i va incloure una lectura de poemes en català a la vora de l’Spree. A causa de la bona acollida d’aquesta primera edició, s’espera repetir la iniciativa.

 

Per veure els cartells, cliqueu aquest enllaç: https://photos.app.goo.gl/vgHN8eiRF3z1xW1J8 

Per veure la resta de fotos, cliqueu aquest enllaç:   https://photos.app.goo.gl/j4ezjCoMzcGsFyAN8

Per llegir els poemes i fragments literaris escollits per a la ruta, cliqueu aquest enllaç: https://docs.google.com/document/d/1T_JZ9XZcaXs_TQx-mNh3IoQpJXthcycc9V6LVUNsNKA/edit?usp=sharing

KATALANISCHES FILMFEST

Durant els mesos de maig i juny vam oferir un cicle de cinema obert a tothom amb assistència de públic d’àmbits molt diversos. A la primera sessió es va projectar la pel·lícula “Júlia Ist” que narra l’Erasmus d’una estudiant d’arquitectura que se’n va a Berlín,  una ciutat en què iniciarà un camí d’autodescobriment. Un cop acabada la pel·lícula, i arran de la temàtica, vam discutir amb els assistents el xoc cultural que suposa traslladar-se a una nova ciutat, en aquest cas Berlín.

A més, es va veure també “Barcelona era una festa”, documental que mostra la Barcelona dels setanta i la seva efervescència política i cultural. D’aquesta manera es va obrir una discussió sobre els punts comuns i divergents de la Barcelona dels setanta amb el Berlín dels noranta, després de la caiguda del Mur.

La primera edició del “Katalanisches Filmfest” es va tancar amb “Estiu 1993”, que, amb una gran assistència de públic, va ser la protagonista del cicle. La cloenda també va incloure una agradable conversa amb una conversa agradable entre els assistents al voltant de la temàtica de la pel·lícula.

Per veure el cartell, cliqueu aquest enllaç:  https://photos.app.goo.gl/FmAuaPEPrJdBJiH67 

ASSAIG AMB ELS CASTELLERS DE BERLÍN

L’alumnat de català també va acudir a un dels assajos dels Castellers de Berlín. Van tenir l’oportunitat de  aprendre sobre la tècnica i l’organització de la colla.

SOMMERFEST

El semestre es va tancar amb una celebració amb la resta de l’Institüt für Romanische Philologie de la Freie Universität, durant la qual el professorat i l’alumnat vam tenir l’oportunitat de compartir anècdotes i gaudir de l’ambient i del menjar.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Anna Guaita