Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/10/2017

Segona Jornada de formació per als professors d’estudis catalans a França

Avatar

Autor:
Neus Crisol

El Campus de la Universitat de Tolosa Jean Jaurès va acollir durant tot el dia 19 d’octubre la segona jornada de formació per al professorat francès. S’hi van organitzar diverses xerrades per debatre com s’ha d’afrontar el repte d’incloure continguts de la cultura i la literatura a les classes de llengua.

Els parlaments de Jean-François Courouau, director del Departament d’Estudis Hispànics del Campus, Fabrice Corrons i Michel Martínez, responsables de les Seccions de Català de la Universitat, van donar el tret de sortida a la jornada.

Seguidament, quatre docents (de català, castellà, basc i portuguès) al mateix Campus universitari de Tolosa Jean Jaurès van impartir xerrades, com la de la professora Alba Bordetas sobre descobrir una llengua a través de la poesia o la d’Estel Llansana sota el títol ‘Marc Artigau, els escriptors actuals i les seves obres’.

Després d’una visita al fons documental català de la Biblioteca Central Universitària van tenir lloc cinc conferències per part de professors d’altres universitats franceses. Així doncs, Irene Zurrón, de la Université Lumière Lyon 2, va parlar sobre l’ensenyament de la cultura catalana en clau femenina i Edwin Frias, de la Université Grenoble Alpes, va tractar la mort dins la cultura catalana, entre d’altres. Per acabar,  una xerrada monogràfica sobre la cultura i els estudis de català a França.

L’esdeveniment va comptar amb l’assistència dels professors d’estudis catalans de les 18 universitats franceses de la Xarxa universitària d’estudis catalans, és a dir, les que ofereixen ensenyament de català als seus plans d’estudi. A França també hi ha el Centre d’Estudis Catalans vinculat a la Universitat París Sorbona.

La Jornada va precedir el VIII Congrés Internacional de l’Associació Francesa de Catalanistes, que se celebra a la mateixa Universitat de Tolosa Jean Jaurès els dies 20 i 21 d’octubre.

Triptic_CatJORNADA TOLOSA19octubre2017

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol