Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/02/2020

Rhiannon McGlade i Ame Soler (Tres voltes rebel) visiten les universitats de Newcastle i Durham

Avatar

Autor:
Neus Colomer

Els passats dimecres 12 i dijous 13 de febrer, les universitats del nord-est d’Anglaterra van gaudir d’una Jornada Catalana amb la investigadora Rhiannon McGlade i la il·lustradora valenciana Ame Soler (Tres voltes rebel) com a protagonistes.

En primer lloc, McGlade va fer una xerrada acadèmica titulada “In Visible Ink: Women and Visual Print Media in Spain’s Transition to Democracy” sobre dones catalanes que han estat sovint oblidades i que han contribuït en el món del dibuix satíric en l’època de la transició espanyola. Així, McGlade reivindica el paper femení en la transformació política i social del moment.

Tot seguit, Soler completava la jornada amb un taller de dues hores pels estudiants de català. En aquest taller Soler va fer-nos un resum de la seva trajectòria vital i professional i la seva implicació en l’activisme, sobretot, feminista. La part pràctica de la seva intervenció va consistir en què els estudiants escoltessin dues cançons catalanes que ella mateixa havia escollit per l’ocasió per a després transmetre’n el seu missatge tot dibuixant.

Els dos esdeveniments van comptar amb un gran número d’assistents i l’experiència ha sigut molt positiva, ja que els estudiants han tingut l’oportunitat d’allunyar-se del català acadèmic i usar-lo en un context de comunicació real.

Tot això no hagués estat possible sense la col·laboració de les universitats de Durham i Newcastle, l’Institut Ramon Llull i el Zurbarán Centre que han aportat el seu granet de sorra per promoure el català en aquestes universitats i encoratjar els alumnes a seguir aprenent-lo.

A continuació, podeu veure algunes imatges dels dos esdeveniments.

Soler a Newcastle

McGlade a Durham

McGlade a Newcastle.

Soler a Durham

Foto de grup del taller d’Ame Soler a Durham

Alumnes de Newcastle amb les seves creacions

Alumnes de Durham amb les seves creacions

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Colomer