Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
26/03/2019

Recursos CLE: Pulpopop

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Etiquetes: , ,

Aprendre llengua d’una manera original: mitjançant les cançons. Aquest és l’objectiu principal del grup Pulpopop, un grup de música de Girona considerat d’estil excèntric, tant per les seves cançons com per la seva posada en escena. El grup va començar a tenir ressò a partir de ser premiat a la 10a edició del Sona 9 l’any 2010.

La seva última creació és un disc que és alhora un recurs educatiu per aprendre català, concebut com a eina didàctica per complementar els cursos de català, unamentlentaeminentalimentalentenimentilamenta.com, en què cada cançó ajuda a estudiar conceptes lingüístics sincrònics o contextuals, aprenent fonètica, fonologia, morfologia, sintaxi, semàntica, estilística, o, pragmàtica.

Per exemple, a La Verema s’aprenen les varietats de raïm de la DO Catalunya, a U d’Oc, s’aprenen pronoms febles, frases fetes i locucions adverbials, a Babauveuvibodevallsiviubé els numerals a través de fer divulgació del món casteller, a  La vida d’una fulla els dialectes del català o, a l’Ós Bru, es  convida a reflexionar sobre la preservació d’aquest increïble mamífer salvatge. Sovint utilitzant jocs de llengua i exercicis que incentiven la creativitat.

Gaudiu-lo!

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol