Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
24/02/2021

Què diuen els participants de l’Aperitivo Linguistico in Catalano…

Etiquetes:

El proper divendres 26 de febrer encetem el VIè Aperitivo Linguistico in Catalano virtual que, organitzat de manera cooperativa entre els professors de Bolonya i Siena (Pau Sitjà) i Venècia (Paula Marqués), ja compta amb una vintenta de participants, procedents de diversos indrets del món, no només d’Itàlia.

A continuació, vos presentem algunes cares d’aquest aperitiu virtual i unes paraules que han escrit al respecte:

Carolina

La Carolina és de Nàpols i, com es veu a la foto, és una gran amant de València. Sobre l’aperitiu ens diu:

Hola, sóc la Carolina Golia i la setmana passada vaig participar en l’aperitiu en català. No puc dir gaire d’aquesta experiència ja que va ser el meu primer cop. Però sí que puc dir que em va agradar molt i que és una bona oportunitat per practicar la llengua. De fet, fa temps que no parlava en català i segur que aquesta experiència m’ajudarà molt. Gràcies al Pau i a la Paula!

Claudia

La Claudia és d’un poble de Florència, però estudia a Siena. Sobre l’aperitiu ens diu:

Aquest any he començat a estudiar català, i de seguida vaig acceptar participar en aquesta activitat. I he de dir que ha sigut una gran decisió perquè m’ha donat l’oportunitat no només de practicar l’idioma i millorar l’exposició oral, sinó també de conèixer gent nova i parlar de temes molt interessants! A més, tant els professors com els altres participants són molt amables i això no em fa sentir malament per no conèixer bé la llengua.

Sara

La Sara és de Perugia però viu a Bolonya. Té un fort lligam amb Barcelona. Sobre l’aperitiu ens diu:

Els aperitius lingüístics m’estan agradant molt. Crec que són una manera de practicar el català molt divertida però també molt eficient. Jo, per exemple, tinc un nivell de llengua molt bàsic (acabo de començar!) i cada vegada aprenc coses noves a través dels altres. M’ajuda a mantenir una mica de constància amb el català, i també conec gent nova!

A méx, els professors, la Paula i el Pau, són molt bons i joves i per això estructuren els aperitius d’una manera fàcil i participativa. En aquests temps de covid, és una cosa que m’agrada molt fer i espero que els poguem fer presencialment aviat.

Andrea

Andrea és italocatalana, resideix a Bolonya i ara fa un Erasmus a Bucarest. Des d’allà, sobre l’aperitiu ens diu:

Crec que és necessari que hi hagi més experiències d’aquest tipus, on el valor humà és el protagonista. M’emociona poder participar en els aperitius lingüístics en català, em sento com a casa i alhora en un ambient diferent, envoltada de gent nova amb qui conversar sense prejudicis. Els diàlegs que fem creen riquesa de contingut i de forma, on una opinió més que una segona opinió crea una nova idea nascuda del col·lectiu. Durant aquests temps, poder parlar i conèixer gent fora del teu cercle habitual també és salut i cultura, no ens n’oblidem!

César

César és de Ciutat del Mèxic i és un enamorat de València, des de l’altra banda de l’oceà, sobre l’aperitiu ens diu:

Moltes gràcies per deixar-me ser-hi!

El català quan es xerra des de lluny, el català confinat per aquesta pandèmia, el català que sorgeix in medias res, aquest català que apareix naturalment, que flueix i conflueix amb altres persones del món, encara que solament sigui per les pantalles o les finestres de l’ordinador, és el català més viu que mai. Amb els aperitius lingüístics, puc tenir el pretext de xerrar pels colzes i establir una conversa com aquelles que no havia tingut en anys. He conegut, fins ara, gent meravellosa fins i tot sense sortir de casa! Els aperitius em motiven a intercanviar idees, pensaments, i experiències, perquè les llengües són extensions del nostre cor, de la nostra ànima i a més, poden donar-nos una mà per transmetre les nostres passions per la vida, una vida expressada en mots, en paraules que trenquen el silenci, que criden sobre la bellesa de mirar la natura que ens voreja anticipant-nos que aviat, ens veurem un altre cop, perquè la primavera arribarà, hi haurà un altre hivern, hi haurà un altre nadal, un altre pretext per somriure i… per ser-hi. 

Per més oportunitats com aquestes!

Elisa

L’Elisa és d’un poble de la Lombardia però estudia a Venècia. Ha viscut a València, on ha estudiat un màster i ara es mor de ganes de tornar-hi. Sobre l’aperitiu ens diu:

La iniciativa dels aperitius en línia en català és una idea meravellosa, gràcies a ells podem practicar la llengua a pesar que ara no podem viatjar i a més tenim l’oportunitat de conéixer a noves persones, això és molt xulo! M’encanten aqueixes activitats, espere que hi haja moltes més iniciatives com aquesta i que quan la pandèmia s’acabe puguem fer aquests aperitius en viu!!

Ludovico

Ludovico és de Trieste i com que estima Barcelona, aprén el català de manera autodidacta. Sobre l’aperitiu ens diu:

Hola a tothom! Em dic Ludovico i estic aprenent el català. Quan un amic em va dir que hi havia l’oportunitat de practicar la llengua per mitjà d’una trobada online, amb parlants natius i estudiants, no m’ho vaig pensar dues vegades! Així vaig conèixer l’Aperitiu Català, organitzat pels professors Paula i Pau. Quina colla, cada vegada! Amb una tassa de té en mà, cada dues setmanes tenim un tema sobre el qual enraonar. El material que els professors ens presenten i la cura amb la qual està preparat demostren que hi ha passió al darrere. El punt fort però, sense cap dubte, són la simpatia i l’amabilitat de la Paula i d’en Pau i dels altres companys i companyes. Gràcies per donar-nos l’ocasió de passar una bona estona, entre un glop de té i una rialla, practicant el català!

A sota, el cartell del pròxim aperitiu:

L’aperitiu és obert a tothom. Si voleu formar part d’aquesta trobada, vos hi esperem divendres 26 de febrer a les 18h. Només cal que cliqueu en el següent enllaç: https://bit.ly/2JJgixD

+ info: https://fb.me/e/1eLDwZj2b

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Paula Marqués