Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
02/03/2020

Primera Trobada de Catalanística a Brno

Avatar

Autor:
Elena Casas

Programa de la primera Trobada de Catalanística Europea de Brno (2020)Després de mesos de preparació, la Universitat Masaryk de Brno va acollir durant els dies 27 i 28 de febrer la primera Trobada de Catalanística Europea a Brno sota el títol “Diversitat metodològica”.

El congrés, que va sorgir de la iniciativa de Lucie Rossowová, garant dels estudis de català de la universitat, va incloure comunicacions de lingüística, literatura i didàctica. Els nostres ponents van venir de diverses universitats de la Xarxa Llull (de Zadar, Budapest, Szeged, Leeds i Maynooth), de la Univeristat Carolina de Praga i de les universitats Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili (Tarragona).

Acte d'inauguració de la Trobada

Després d’un primer dia molt intens, amb presentacions sobre diversos aspectes de literatura (teatre del segle XX i del barroc i narrativa contemporània) i de lingüística (sobre diversos marcadors discursius i sobre ús d’alguns verbs), els participants van tenir una estona de descans. A la tarda, però, els esperava una activitat molt especial per als nostres estudiants: els grup de 2n i 3r curs havien preparat una ruta guiada per Brno per als professors visitants.

Un dels estudiants explica al professors l'església de St. Jaume

La visita va passar pels punts més emblemàtics de la ciutat, des de l’estàtua del president Masaryk a la qual els estudiants rendeixen culte en època d’examens fins al “rellotge astronòmic”, un dels monuments més característics de la ciutat que desperta molta curiositat entre els visitants a causa de la seva… “curiosa forma”.

En acabat, per fi va arribar el moment de relaxar-nos tots plegats amb un bon sopar txec (i un got de beherovka per als més atrevits!), tot i que semblava que les converses seguien girant entorn a les comunicacions del matí!

La segona jornada, molt variada, va incloure dues propostes entorn a la didàctica, un anàlisi sobre les traduccions al txec de la literatura catalana durant el darrer segle, una reflexió sobre el català col·loquial a la televisió i una darrera presentació sobre literatura.

Tots els participants de la jornada en una foto final. Moltes gràcies!

L’acte es va cloure amb gran satisfacció per part de l’organització. Volem aprofitar per donar les gràcies a tots els que us vau interessar per la nostra Trobada i a tots els que finalment heu pogut venir: ha estat un plaer fer-vos d’amfitrions.

Us esperem amb els braços oberts a la propera!

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 1

  1. Montse, 02/03/2020

    Un grup de mares de l’Institut de Verges vam tenir la sort de comptar amb uns anfitrions txecs que no només parlaven un català extraordinari i estimen el nostre país sinó que a més ens van descobrir la ruta fàl.lica de Brno, un itinerari molt però molt interessant!! 🙂

Avatar

Elena Casas