Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
24/11/2017

Política Lingüística posa en línia 200 cartells sobre el català

Etiquetes: , ,

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha digitalitzat i difós a Internet 200 cartells temàtics sobre la llengua catalana publicats pel Govern, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el TERMCAT, i ajuntaments i entitats amb els quals ha col·laborat, que constitueixen un testimoni gràfic de més de 30 anys de política lingüística a Catalunya.

Recollits i digitalitzats pel Centre de Documentació de la mateixa Direcció General, els cartells s’han aplegat a l’espai web SUROpl, integrat al portal Llengua catalana.

SUROpl permet la cerca, consulta i descàrrega dels cartells en un format apte per ser utilitzats com a material didàctic en classes de català, grups de conversa o per a qualsevol altra finalitat relacionada amb l’aprenentatge i el foment de l’ús de la llengua. La publicació compta amb l’autorització dels autors i els editors corresponents per a la difusió.

La majoria dels 200 cartells del SUROpl són vocabularis profusament il·lustrats, que recullen paraules d’àmbits temàtics determinats, com la casa, els oficis, els aliments o molts d’altres. El SUROpl també facilita l’accés als cartells en paper, si encara n’hi ha disponibilitat, i facilita el contacte per sol·licitar-los en alta resolució en cas justificat.

La Direcció General de Política Lingüística, mitjançant el Centre de Documentació, anirà digitalitzant el conjunt de materials publicats al llarg d’aquests anys, susceptibles de ser reutilitzats per posar-los a disposició del professorat de català, dels professionals de la llengua, dels establiments i del conjunt de la ciutadania. També s’hi incorporaran directament els nous productes que Política Lingüística té en curs i que vagi publicant.

SUROpl

FONT: DGPL

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Ignasi Massaguer