Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
11/12/2020

Passat, present i futur del teatre català. Evolució i noves escenes

Hola a tothom!

Enmig d’aquesta virtualitat, les universitats de Durham i Glasgow van decidir ajuntar-se per a preparar un doble taller per parlar del panorama teatral català.

Així doncs, es van fer dues sessions sobre teatre català en les quals vam comptar amb la presència de Mercè Saumell, professora de l’Institut del Teatre de Barcelona, David Espinosa, creador de teatre de l’objecte i Pau Vinyals i Queralt Casasayas, actors catalans.

Van ser dues sessions en les quals vam poder viatjar en el temps i l’espai bo i coneixent els principals festivals de teatre de Catalunya i repassant els principals autors i obres.

A més a més, vam poder gaudir de l’espectacle de David Espinosa, que també va ser un recorregut per diferents moviments teatrals, i la lectura dramatitzada d’obres d’ahir i d’avui per part del Pau i la Queralt.

Tot plegat va atraure a alumnat i professorat de diverses universitats del Regne Unit, com Oxford, Cambridge, Newcastle, Sheffield o Leeds, a part de les universitats organitzadores de Durham i Glasgow.

L’alumnat en va quedar molt content i agraeixen que s’ofereixin tallers així, atès que és una manera de fer-los arribar una part de la cultura que no sempre es pot treballar a l’aula i fer-ho d’una manera molt més vivencial, amb l’experiència.

Ara que molts estem confinats i que el teatre no està a l’abast de tothom en els països on ens trobem, va ser una meravella poder gaudir d’aquestes mostres durant dues setmanes.

Volem agrair de nou a tothom que ho va fer posible, especialmente a l’IRL, i esperem poder tornar a organitzar esdeveniments tan bonics que apropen la cultura als nostres estudiants i que incentiven aquest sentiment de xarxa i connexió entre les diverses universitats on s’ensenya el català.

 

 

 

 

 

 

Neus Colomer Collell i Judith Garcia Obrador

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 1

  1. iuytreddc, 10/07/2023

    يُمكن التخلّص من النمل الأبيض والحد من انتشاره باستخدام بعض المواد المنزليّة الفعالّة، ومنها: مصيدّة الكرتون المقوّى: حيث إنّ الكرتون يحتوي على السليلوز الذي يتغذى عليه النمل الأبيض، ويُمكن بَلِّ قطعٍ من الورق أو الكرتون المقوّى وجعلها رطبةً، وهي الظروف التي ينجذب لها النمل الأبيض، وانتظار تجميعه بكميّاتٍ كبيرة ثم إخراج الورق وإحراقة خارج المنزل، وتُستخدم هذه الطريقة في نطاقٍ صغير، عندما يكون النمل محدود الانتشار. حمض البوريك : وهو مُبيد فعّال منزلي الصُنع يقضي على النمل الأبيض من خلال تجفيفه، وشلّ جهازه العصبي وإغلاقه، ويُستخدم باتباع الطرق الآتية: طلاء أو رش الخشب، وأي مادةٍ تحتوي على السليلوز بحمض البوريك. وضع السطح، أو الطعم المُستخدم في حديقة المنزل أو في مكان تواجد النمل الأبيض لجذبة والقضاء عليه. التحقق من فاعليّة الطعم، وإعادة رشه بحمض البوريك بين الحين والآخر لتعزيز قدرته على القضاء على النمل عندما يحاول التغذّي عليه.
    شركة مكافحة حشرات

Avatar

Judith Garcia