Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
18/03/2020

“Pa Negre” i “Barcelona nit d’estiu” arriben a les pantalles de cinema de la universitat de Bristol

Per segon cop, el Departament HIPLA (estudis hispànics, de portuguès i llatinoamericans), a la universitat de Bristol es va projectar una pel·lícula de català cada semestre.

En primer lloc, amb l’ajuda dels membres de l’equip, hem dissenyat cartells amb tota la informació sobre les pel·lícules (títol, hora i data) – les distribuïm al voltant de la universitat.

Ens vam trobar cada dimecres a les 15h durant 3 setmanes cada semestre. Abans de la projecció, presentem l’audiència amb el tema, personatges principals i si la pel·lícula ha guanyat un premi. Després de la projecció,  fem un petit debat sobre la pel·lícula,  per parlar de si als estudiants els ha agradat o no, els moments favorits i per què.

Per animar els estudiants a venir a les projeccions, donem crispetes i xocolatines, sempre els estudiants les gaudeixen! Malgrat no hi havia gaire gent, sempre vam tenir moltes coses per parlar. Generalment, la majoria de l’audiència no estudia català, però prefereix els temes de les pel·lícules catalanes en comptes de les altres. Ens encanta que molta gent sigui apassionada de la cultura catalana.

Anunciem les pel·lícules a les xarxes socials Facebook i Instagram. Cada setmana pugem el cartell de la pel·lícula i un resum breu de la trama i els temes i després de la projecció normalment pugem una ressenya petita en angles i català. Ens agrada ficar-nos més i pensar més en les pel·lícules però per desgràcia poques persones les segueixen les xarxes socials del Cineclub i és complicat fer que ens segueixin! No obstant això, la gent ve i per tant funciona bé per anunciar el club.

Esperem que el HIPLA Cineclub continuïi amb èxit i que el següent equip d’estudiants gaudeixi d’anar al capdavant amb totes les responsabilitats.

(Entrada escrita per Harriet Budgett, Megan Green i Matilda Willson, estudiants de català col·laboradores del funcionament del Cineclub. Article editat per Anna Oliver Barreda)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 1

  1. elnogom, 11/07/2023

    تعتبر مصائد السكر والبوراكس من الطرق الذكية والفعالة وغير المكلفة لقتل الصراصير الصغيرة والتخلص منها ، فالسكر يجذب الصراصير إلى المصيدة ، ويقتلها البوراكس بسهولة ، والصرصور الذي يخرج من المصيدة دون موت بمثابة مصدر للسم عندما يعود إلى مخبأه. قتل الصراصير ، يمكن تحضير المصائد عن طريق خلط كميات متساوية من البوراكس والسكر ووضع الخليط في صينية بجانب مصدر الصراصير ، ولا ينبغي استخدام هذه الطريقة عند وجود أطفال أو حيوانات أليفة في المنزل. إذا ابتلع عن طريق الخطأ ، البوراكس سامة.
    عند استخدام هذا المصيدة ، توضع قشور الخيار الطازجة في برطمان من الألومنيوم ، ويضاف الفازلين إلى البرطمان ويفرك جيدا ، مما يساعد الصرصور على الانزلاق إلى الداخل ، ويوضع في مكان مناسب بالقرب من مصدر وجوده ، تنجذب جلود الخيار بسهولة ، ولكن تتفاعل وتنبعث منها رائحة عفن عند وضعها داخل الألومنيوم ، يمكن أن تسبب تلف الصراصير وموتها.

    شركة مكافحة حشرات

Avatar

Anna Oliver Barreda