Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
25/02/2019

Mmm! Tastem dolços típics catalans!

martaanton

Autor:
Marta Anton

Quan a la passada tardor els alumnes de primer curs de català de l’Université Picardie Jules Verne (Amiens, França) van estudiar la festa de la Castanyada, i, poc després, les festes nadalenques, molts van quedar encuriosits pels tradicionals dolços d’aquestes festes: “Són bons, els panellets?”; “ Quin gust tenen els torrons?”. Molts d’aquests estudiants de català de l’UPJV no han pogut viatjar mai a Catalunya ni a cap territori de parla catalana, així que se’ls feia difícil imaginar les especialitats catalanes amb què els catalans i les catalanes endolcim algunes de les nostres festes més tradicionals.

Ep, però… si no és possible agafar un avió , què millor que viatjar a través del gust?!

I dit i fet! Així va ser com el passat dijous 31 de gener i el divendres 1 de febrer de 2019, vam organitzar un petit taller de gastronomia catalana a l’UPJV.

El taller, que va anar a càrrec de l’empresa catalana Tastets.cat, va permetre als assistents conèixer l’origen i evolució d’algunes de les especialitats més dolces dels Països Catalans. Es va explicar, per exemple, l’origen de productes tradicionals com els torrons, les neules o els carquinyolis, però també vam poder descobrir productes més recents com els arrugats o les catànies. I ho vam poder tastar tot! Mmm!

 

 

Com que el taller estava obert a tota la comunitat universitària, hi van poder participar altres estudiants i professors. En aquest sentit, aquesta activitat no només ha servit per difondre de forma lúdica un bocí de cultura catalana entre els estudiants de català de l’UPJV, sinó que també ha estat una oportunitat per oferir un tastet de la llengua catalana a d’altres estudiants no matriculats (encara!) als cursos de català a l’UPJV. Finalment, aquest taller també ha permès fer difusió de les diverses activitats culturals en català que s’organitzen a la UPJV.

En definitiva, hem aprofitat la curiositat que tenien els alumnes per conèixer alguns dolços típics catalans, per seguir estudiant ben engrescats (i, alguns, ben empatxats!) la llengua i la cultura catalanes.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

martaanton

Marta Anton