Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
15/05/2019

L’IRL i l’Acadèmia del Cinema Català firmen un conveni per internacionalitzar el Cicle Gaudí

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Etiquetes: ,

L’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia del Cinema Català han signat aquest dilluns 13 de maig un conveni de col·laboració que té com a objectiu potenciar la projecció i difusió exterior de la cinematografia catalana. Aquesta tardor, el Cicle Gaudí desembarca a l’Alguer.

Les dues institucions tenen la voluntat de col·laborar amb la finalitat de difondre el cinema català a nivell internacional, mitjançant la presentació de pel·lícules del Cicle Gaudí en universitats de l’exterior que imparteixen docència d’estudis catalans, així com amb la presentació d’aquestes pel·lícules en festivals internacionals amb els quals l’IRL estigui col·laborant.

A la firma hi han assistit la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, Ariadna Puiggené, directora de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Francesc Serés, director de l’Àrea de Creació de l’IRL i Anna Molins, coordinadora del Cicle Gaudí.

Puiggené valora positivament l’acord ja que, en paraules seves, “des de fa anys, internacionalitzem el cinema català a través de les universitats de la XarxaLlull, alhora que el cinema es consolida com una bona porta d’entrada a la cultura catalana. Ara aquest conveni permetrà institucionalitzar i consolidar la bona relació que mantenim amb l’Acadèmia”.

Els títols que formen part de l’edició d’enguany són:

–       Jean-François i el sentit de la vida (Sergi Portabella, 2018), projectat en el Cicle Gaudí el setembre del 2019

–       Les distàncies (Elena Trapé, 2018), projectat en el Cicle Gaudí el desembre del 2018

–       Formentera Lady (Pau Durà, 2018), projectat en el Cicle Gaudí l’octubre del 2018

I dos títols més: Yo la busco (Sara Gutiérrez, 2018) i el documental Milicianes (Tània Balló i Jaume Miró, 2018) que tot i no haver estat programades dins del Cicle Gaudí, s’ajusten als paràmetres de l’acord entre l’IRL i l’ACC per fer difusió de títols que tenen autoria i/o producció catalana, prioritzant la versió original catalana i que han estat estrenats recentment. Trobareu la informació aquí.

Però la internacionalització del Cicle Gaudí no acaba aquí, ja que a la tardor del 2019 el cicle desembarca a l’Alguer (Itàlia), on es replicarà el model que funciona a Catalunya, projectant una pel·lícula al mes durant quatre mesos. En aquesta ocasió les entitats que col·laboren amb l’Acadèmia del Cinema Català són la Società Umanitaria di Alghero, la Fondazione Alghero (Comune di Alguero) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya en aquesta localitat italiana.

Encara no s’han confirmat totes les pel·lícules que es projectaran aquest 2019, però les primeres seleccionades són:

–       Petitet (Carles Bosch, 2018), projectat al Cicle Gaudí el novembre del 2018

–       Les distàncies (Elena Trapé, 2018), projectat al Cicle Gaudí el desembre del 2018

El Cicle Gaudí és un circuit estable que promou el consum de cinema català arreu del territori, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català. Cada mes porta una pel·lícula catalana, estrenada recentment, a sales comercials a una xarxa formada per 40 poblacions permanents (i aquest setembre en seran 50) -més 10 en itinerància- on el públic no té la possibilitat d’accedir a aquesta oferta cinematogràfica. La programació s’elabora per un comitè d’experts formats per persones de diferents àmbits del món del cinema (la crítica cinematogràfica, l’exhibició, la interpretació, la docència universitària i la gestió audiovisual).

 Font: Comunicació, IRL

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol