Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
02/06/2019

La Universitat de Maynooth celebra la “Catalan Week”

La darrera setmana d’abril, la Universitat Nacional d’Irlanda (Maynooth) va ser l’escenari de diferents actes que van servir per donar a conèixer la llengua i cultura catalanes entre l’alumnat irlandès.

Els actes van començar dijous 25 d’abril, diada del País Valencià. Durant tot el dia, estudiants de la Societat de Llengües de la universitat van vendre llibres i roses per commemorar la diada de Sant Jordi. Al vespre, l’escenari principal de la Societat d’Estudiants va ser l’escenari d’un concert a càrrec de l’acordionista sabadellenc Carles Belda, que al matí ja havia portat a terme un taller de música popular catalana als estudiants de català.

El concert que va oferir va ser un recorregut per la música folk de diferents indrets dels Països Catalans. El músic vallesà es va posar el públic a la butxaca amb els seus garrotins, havaneres, cúmbies i versions de cançons tan emblemàtiques com L’Estaca o Si em dius adéu.

L’endemà, el músic va oferir un concert a Dublín, organitzat juntament amb el Casal Català d’Irlanda.

El dia 1 de maig, va ser el torn del sociolingüista Avel·lí Flors, membre del CUSC-UB (Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona). Flors va presentar els resultats de la seva tesi doctoral Usos lingüístics i identitats socials entre adolescents catalans i valencians al seminari de recerca de l’Escola de Llengües de la universitat. Així mateix, va impartir dues conferències a estudiants de les assignatures de català i lingüística general sobre la situació sociolingüística de la nostra llengua.

Sens dubte, els actes van contribuir a la difusió dels estudis catalans a Maynooth. Cal donar les gràcies a totes aquelles persones que els van fer possible i als nombrosos estudiants i professors assistents.

 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Ferran Benaiges