Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
03/03/2020

La poesia de Joan Margarit: lectures portugueses

El passat 13 de febrer vam homenatjar el poeta Joan Margarit a Lisboa amb un esdeveniment molt complet on hi va haver lloc per a una taula rodona, lectures poètiques en diverses llengües i, fins i tot, música en directe.

El Centro de Estudos Comparatistas de la Universitat de Lisboa, amb la col·laboració, d’una banda, dels lectorats de català i d’espanyol de la Universitat de Lisboa i, de l’altra, de l’Instituto Cervantes, va organitzar una taula rodona on van intervenir els traductors Rita Custódio i Àlex Tarradellas i la doctora Fátima Fernandes da Silva, amb la moderació de la dotora Ângela Fernandes. Es van tractar alguns dels temes principals de la poesia de Margarit així com anècdotes i qüestions més relacionades amb la traducció de poesia.

Vam comptar també amb la lectura poètica plurilingüe d’una selecció de poemes, recitada per alumnes de català i d’espanyol de la Universitat de Lisboa. Finalment, vam tenir la sort d’escoltar dues peces de Bach tocades per la violoncel·lista Lluïsa Paredes.

Va ser una tarda molt interessant i agradable, on diversos departaments i institucions ens vam coordinar per celebrar l’obra d’un dels grans poetes del moment.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Lucía Medea García López