Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
27/11/2020

La mort de Guillem. Conversa amb director i guionista

Avatar

Autor:
Irene Klein

El proppassat dijous 26 de novembre, la Goethe Universität Frankfurt va acollir de forma virtual Carlos Marqués-Marcet i Alfred Pérez Fargas, director i un dels guionistes de la pel·lícula La mort de Guillem, respectivament.

L’acte va començar amb la celebració per part de l’organització i els assistents dels Premis de l’Audiovisual Valencià a millor llargmetratge, millor actriu protagonista i millor guió. Tot seguit, Alfred Pérez Fargas va explicar el procés d’escriptura del guió i la relació que s’hi va establir amb la família, i Carlos Marqués-Marcet es va centrar en el càsting i el rodatge del llargmetratge, tot i que no van deixar d’intervindre l’un en el discurs de l’altre d’una forma molt dinàmica. Finalment, els assistents van establir un diàleg emotiu amb els creadors, en què es va parlar, entre altres coses, de la relació amb la família i els amics de Guillem Agulló; de l’equilibri entre allò íntim i allò polític en la pel·lícula; de la integració d’elements de diferents gèneres cinematogràfics, o de la relació amb el present dels fets que s’hi narren.

Va ser un acte corprenedor, en què els artistes es van mostrar molt propers al púbilc. Des de l’organització, agraïm la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i de la productora; el suport dels lectorats d’Alemanya i l’assistència del públic, el qual, el van compondre una cinquantena d’alumnes i professors de català de tota Alemanya.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Irene Klein