Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
26/02/2021

La Catalunya de Frankfurt, una excursió virtual pels espais catalans de la ciutat

Avatar

Autor:
Irene Klein

El passat 18 de febrer, com a acte de cloenda del semestre d’hivern, dins del marc dels Estudis Catalans de la Goethe Universität Frankfurt, vam oferir una visita guiada per la Catalunya de Frankfurt.

A través de la ruta, vam poder copsar la importància de la catalanitat a la ciutat, tot començant en el mateix campus en què s’imparteixen les classes de català, o s’impartien, quan encara ens podíem reunir en una aula. Així doncs, a aquest al campus Westend hi trobem quatre espais catalans: els Estudis Catalans promoguts per l’Institut Ramon Llull i el treball catalanístic portat a terme des de la càtedra del professor Til Stegmann fa ja més de 30 anys; la Biblioteca Catalana, la biblioteca amb llibres en català més gran de fora del territori catalanoparlant; el castanyer català, donació de la Generalitat Catalana, i una escultura de Jaume Plensa, que representa i és símbol de la Universitat.

A més, a la ciutat hi ha tres escultures d’Andreu Alfaro i poemes visuals de Joan Brossa, així com l’esdeveniment clau de la Fira del Llibre de Frankfurt de l’any 2007 amb la cultura catalana com la cultura convidada d’aquella edició.

Tot plegat i altres espais catalans, van fer que descobrírem a través de la veu dels alumnes els secrets catalans que amaga la ciutat.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Irene Klein