Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     

Jornades sobre Fraseologia i Oralitat a la UAM (Poznan)

Avatar

Autor:
Roger Miret

 

Els dies 5 i 6 de desembre van tenir lloc a la Universitat Adam Mickiewicz les Jornades sobre Fraseologia i Oralitat, organitzades pel Centre d’Estudis Catalans de la UAM de Poznan (Polònia). Estaven dirigides bàsicament als alumnes del lectorat de català, que van poder gaudir de les lliçons de quatre reconeguts experts en la matèria.

Maria Conca (Universitat de València) va inaugurar l’esdeveniment amb la ponència “La fraseologia com a disciplina lingüística. Aplicacions i línies de recerca”, en què va exposar l’estat de la qüestió d’una manera concisa i que va resultar especialment orientadora i suggerent per a un públic que majoritàriament era principiant en la matèria.

Seguidament, Vicent Salvador (Universitat Jaume I) va aprofundir, amb l’estil pedagògic que el caracteritza, en la relació entre la fraseologia catalana i els diversos gèneres del discurs oral. Per la seva banda, Elena Sánchez (Universitat d’Alacant) va impartir un taller (“Fraseologia, imatge i motivació”) en què els alumnes, que segur que no se n’oblidaran, van poder experimentar i reflexionar a partir de les frases fetes catalanes i poloneses. Per últim, el taller de Xavier Pascual (Universitat Adam Mickiewicz) “Les concurrències lèxiques: entre la fraseologia i la sintaxi” va culminar unes jornades de les quals tothom va sortir content i una mica més savi.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Roger Miret