Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/03/2017

Joan Fontcuberta, fotografia catalana i projecció universal a la Glucksman Gallery

Avatar

Autor:
Gemma Gil

ArtEl passat dimecres 15 de març el fotògraf i teòric de la comunicació Joan Fontuberta va presentar alguns dels seus projectes artístics a una audiència de més de vuitanta persones a la Glucksman Gallery de la Universitat de Cork, a Irlanda.

Membres de la comunitat universitària, creadors, curadors i públic de la ciutat van gaudir d’una xerrada alhora de creador i de teòric, on l’artista va explorar camps tan diversos com l’art conceptual, el periodisme, l’il·lusionisme i l’humor a través de la seva obra.

La jornada, que havia començat amb una conferència del professor Robert Davidson, de la Universitat de Toronto, sobre thing theory per a un grup molt heterogeni d’estudiants de postgrau de diferents facultats de la Universitat de Cork, va acabar amb un intercanvi entre l’acadèmic, l’artista convidat i els assitents sobre els valors artístics dels objectes i, en particular, la sèrie fotogràfica Herbarium (1982-1985).

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Glucksman Gallery, un prestigiós espai cultural d’elevat valor arquitectònic i comunitari, que promou la recerca, l’experimentació i la creació en les arts visuals.

La xerrada de Joan Fontcuberta pot ser vista íntegrament a través de l’enllaç següent: https://www.periscope.tv/w/1ynKOWVjQdrKR

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Gemma Gil