Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
05/11/2018

@catalàpelmón, una iniciativa per donar visibilitat al CLE

Tres lectores de l’Institut Ramon Llull hem engegat el projecte @catalàpelmón, un compte d’Instagram i Facebook que té com a objectiu difondre la llengua i la cultura catalanes. En concret, és un projecte d’Anna Oliver Barreda, lectora a la Universitat de Bristol (Regne Unit); d’Anna Guaita Crespo, professora a la Universitat Lliure de Berlín (Alemanya), i d’Amanda Ulldemolins Subirats, lectora a la Universitat de Georgetown (Estats Units d’Amèrica).

Amb aquesta iniciativa tenim la voluntat d’oferir un espai fora de l’aula en què els alumnes de català com a llengua estrangera puguen continuar aprenent aspectes lingüísticoculturals a partir de xicotetes píndoles a les xarxes socials. Així, els dilluns comencem la setmana presentant un grup de música i els dimarts tractem algun tema d’actualitat com ara la muixeranga d’Algemesí o el concurs casteller a Tarragona. L’equador de la setmana l’encarem ensenyant un indret del nostre territori, ja siga el Delta de l’Ebre o l’Alguer. A més, dimecres comentem algun aspecte gramatical o lèxic a #dimecresdellengua. A banda, dijous recomanem una sèrie o programa i, finalment, divendres, mostrem un fragment o un vers d’una peça literària.

Ens hem proposat cobrir el domini lingüístic, tant pel que fa a les tradicions com als dialectes dels músics i dels escriptors, així com també visibilitzar les dones.

De moment, el compte té 320 seguidors i ja compta amb 39 publicacions. Ja sabeu que de mica en mica s’omple la pica!  També podeu veure a les històries eternes les categories que utilitzem i es poden utilitzar per a fer un repàs ràpid al contingut que anem publicant.

Amb tot, ens faria molta il·lusió que ens seguísseu i recomanésseu el nostre compte al vostre alumnat! Com més serem, més riurem! Ens ajudeu a ser-ne més?

 

Anna Oliver Barreda

Anna Guaita Crespo

Amanda Ulldemolins

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 1

  1. Ricard Tejada Mateo, 09/11/2018

    Em sembla un fet transcendent difondre la parla i la cultura catalana al món, més encara en el moment històric que estem vivint a Catalunya

Avatar

Anna Oliver Barreda