Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
03/12/2020

Inaugurem un cicle d’aperitius virtuals en català

Etiquetes:

per Silla Paneghel

exestudiant de català

El divendres passat, 28 de novembre, es va dur a terme el primer Aperitivo Linguistico A(na)lcolico organitzat pels professors de català Paula Marqués Hernrández (Universitat Ca’ Foscari Universitat de Venècia) i Pau Sitjà Márquez (Universitat de Bolonya). L’aperitiu virtual va ser una ocasió tant per desconnectar del caos pandèemic, comquant per conèixer persones noves parlant català. L’aperitiu va començar amb una petita presentació dels participants, persones de tot arreu amb un únic objectiu comú: parlar català i passar-s’ho bé. I així va ser. Doncs, proveïts amb spritz i altres begudes menys alcohòliques, vam iniciar. Es van proposar alguns temes de conversa per discutir en grups reduïts, per poderaixí es podia aprofundir els interessos de les persones presents. El primer argument que vam enfrentar va ser el menjar: mai no et pots equivocar parlant de menjar amb tants estudiants italians! En particular, ens vam concentrar sobre com ha canviat va canviar la manera de relacionar-nosse amb el menjar durant el confinament. Després, vam seguir amb el segon tema: la cultura segura. Va sortir, naturalment, una comparació entre els Països Catalans i Itàlia, on cinemes i teatres encara estan tancats. 

Aquest esdeveniment, tot i que sigui virtual, ens doóna la possibilitat de trobarencontrar persones interessants de tot el món. A més, ens posa en contacte amb gent que ha conegutva conèixer la cultura catalana de maneres diferents, i sempre és un plaer escoltar les experiències d’altres. Durant aquest període d’aïllament físic no hi ha res millor que sentir-se part d’una comunitat, la dels professors i estudiants de català, que posa en primer lloc les relacions socials i la cultura viva.  

Ara més que mai, iniciatives com aquesta són fonamentals per distreure’-se dels nous ritmes del treball des de casa, la universitat en línia i els númerosnombres incesables de la pandèmia. Tot i així, s’ha de mirar la part positiva d’aquesta situació: ens estem aplicant per trobar activitats innovadores que abans no hauríem fet. Doncs així, entre una xerrada i un brindis, va ser un èxit, i tornarem a fer-ho molt aviat. 

Fins al proper aperitiu lingüístic! 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Paula Marqués