Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
06/06/2018

I Romance Languages Film Festival

Etiquetes: , ,

La setmana passada a la Universitat Hebrea de Jerusalem es va estrenar el primer cicle de cinema de llengües romàniques, a iniciativa dels lectors d’italià, portuguès i català. Durant tres dies (de dilluns a dimecres), es van projectar pel·lícules produïdes a Itàlia, Brasil i Catalunya, en versió original i subtítols en anglès. Per als estudiants més avançats va ser una oportunitat per seguir una obra completa en català i per als de cultura una ocasió per veure com era el dia a dia durant la Guerra Civil.

Aquesta primera edició va portar per títol Italy, Brazil and Catalonia around World War II, ja que les pel·lícules seleccionades tenen lloc durant aquest període històric. La primera, Tutti a casa (1960), tracta la retirada de l’exèrcit italià després de signar la pau amb els aliats l’any 1943. La segona, Olga (2004), narra la vida d’una jueva alemanya militant del partit comunista, que se’n va al Brasil per participar de la revolució però allí és capturada i deportada a l’Alemanya de Hitler. La tercera, Incerta glòria (2017), parla de la vida en un poble del Front d’Aragó durant la Guerra Civil,  a partir de les vivències i els ideals de dos soldats del bàndol republicà.

Després de cada pel·lícula es van destinar uns minuts a interpretar-la i a parlar del seu context històric. Aquest debat va comptar el primer dia, a títol d’inauguració, amb la participació del doctor Cangiano Mimmo (HUJI), expert en cinema realista italià.

 

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

David Ginebra