Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
23/04/2018

Garrotins i altres activitats lúdiques a la Universitat de Belgrad

Avatar

Autor:
Josep Vidal

Entre el 15 i el 22 d’abril, i gràcies al projecte europeu Erasmus+ de mobilitat del professorat, el lector de català de la Universitat de Tolosa Jean Jaurès, Josep Vidal, va poder desplaçar-se a la capital de Sèrbia, Belgrad, per impartir-hi docència durant una setmana.

Les classes van consistir en diferents tallers com ara la descoberta dels garrotins i la glosa improvisada (A2-B1), la introducció a la toponímia catalana mitjançant emoticones (B1-B2) i altres activitats lúdiques per treballar vocabulari amb els estudiants de primer any (A1-A2).

L’experiència personal i educativa va ser d’allò més enriquidora. Durant una setmana, el lector de Tolosa i el seu homòleg a Belgrad, Pau Bori, van poder intercanviar informació sobre els seus diferents contextos educatius així com els seus respectius punts de vista sobre l’ensenyament del català fora del domini lingüístic.

De la mateixa manera, també van poder conversar sobre les seves recerques passades i futures tot confluint en la idea que cal seguir treballant i fent una recerca activa i crítica en pro de la catalanística. Amb aquesta estada s’espera també crear una futura relació, més estreta, entre ambdues universitats.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Josep Vidal