Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
24/02/2020

Expressió oral, teatre i monòlegs a Rennes 2

Autor:
Laia Urbano

El passat 19 de febrer a la tarda va tenir lloc un taller d’expressió oral amb la participació de l’actriu Carla Vallès i sis alumnes de català de la Universitat de Rennes 2. La celebració d’aquest taller clou un projecte sobre l’expressió oral amb tècniques teatrals que va començar al primer semestre en la classe de Català 2. Aquesta primera fase va consistir en la descoberta d’una de les escenes de l’obra de la companyia T de Teatre “Això no és vida!”, un treball textual de l’escena i la pràctica de la lectura servint-nos de tècniques teatrals, és a dir, fent-ne una lectura dramatitzada.

Aquest segon semestre el projecte ha inclòs la resta de grups de català de la universitat, i hem treballat amb una escena d’una altra obra de la mateixa companyia, on un personatge expressa els seus desitjos en forma de carta als reis. A partir d’aquí, el treball de l’alumnat ha consistit en la creació d’un monòleg on han expressat els propis desitjos, cadascú amb el seu nivell de llengua i una posterior lectura en veu alta enregistrada per a l’avaluació oral. La intervenció de la Carla Vallès ha estat molt profitosa per als sis alumnes que han assistit al taller d’expressió oral, on han treballat conjuntament la posada en escena del monòleg de cada participant i alguns errors comuns en la pronúncia.

Aquesta experiència no hauria estat possible sense el suport de la Universitat Rennes 2 i l’Institut Ramon Llull, organismes als quals volem transmetre un gran agraïment, que fem extensiu a la Carla Vallès, per la seva professionalitat, i per la flexibilitat i adaptabilitat en aquest període agitat de vagues i mobilitzacions socials en l’entorn universitari a França.

Laia Urbano, lectora de català a la Universitat de Rennes 2

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Laia Urbano