Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
11/04/2018

Experiència teatral a l’ENS de Lió

Avatar

Autor:
Laia Urbano

Els passats 27 i 28 de març de 2018 vam rebre a Lió els actors de la companyia catalana Kamaleònik, Thais Buforn i Bernat Muñoz, que van representar la seva obra de microteatre en clau d’humor “Cupi2, an (idiot) love story”. L’obra s’ha representat amb gran èxit arreu de Catalunya i també ha viatjat per alguns teatres de l’Estat Espanyol (en la seva versió en castellà), però aquest és el primer cop que l’obra travessa els Pirineus fins a França. El microteatre és un gènere teatral que consisteix en obres curtes, d’uns 15 minuts de durada, que normalment són representades en petites sales amb un públic reduït. El ritme a l’escenari sol ser molt intens i la relació amb el públic és molt més directa que en el teatre habitual.

El dia 27 al vespre van fer una representació al Centre Cultural KoToPo, un local associatiu de la ciutat dedicat a les llengües, on de tant en tant s’organitzen esdeveniments culturals relacionats amb el català. Hi van assistir alguns catalans que habiten a Lió, així com alumnes de català de la Université Lumière Lyon 2 i públic habitual del centre cultural.

El dia 28 al matí va ser el torn de l’ENS de Lió (École Normale Supérieure de Lyon). Allà, Buforn i Muñoz van representar la seva obra per a les alumnes d’A1 de català i per a alguns professors del departament d’hispàniques de la universitat. Seguidament a la representació, les alumnes van haver de fer un exercici de creació, ideant un final alternatiu a l’obra, que va ser representat amb la participació de les mateixes alumnes. Per cloure la sessió, hi va haver un torn obert de preguntes, on les alumnes van poder preguntar allò que volien saber sobre el teatre, l’art i l’humor a Catalunya, i els actors també van preguntar a les alumnes sobre els seus estudis.

Aquesta experiència va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, l’ENS de Lió i el centre cultural KoToPo. Va ser un gran plaer poder compartir l’interès per a la llengua i la cultura catalanes amb tant d’humor!

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Laia Urbano