Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
04/12/2019

Estada de pràctiques a Barcelona

La Katy Doyle ha fet una estada de pràctiques a l’Agència Literària Carme Balcells, a Barcelona, durant el primer  trimestre del curs 2019-2020.

Explica’ns qui ets, la teva edat, on vius, els teus estudis.
Em dic Katy, tinc vint-i-dos anys i sóc de Liverpool, Anglaterra. Estudio Estudis Hispànics a la Universitat de Liverpool.

¿Per què vas decidir fer pràctiques a Catalunya?
Vaig decidir fer pràctiques a Catalunya perquè volia millorar el nivell de català i conèixer la cultura catalana a Barcelona. Després d’haver estudiat la llengua durant dos anys a la Universitat, volia posar en pràctica el català que havia après a classe en un entorn professional. A més, abans de venir havia visitat Barcelona i altres llocs dels Països Catalans i m’havia enamorat de tot: la cultura, les tradicions, la llengua, etc. Per tant, tenia clar que volia passar una part del meu any a l’estranger a Catalunya.

¿Com et vas assabentar de la convocatòria de pràctiques per a estudiants de català a l’estranger?
Va ser el meu professor de català, en Joan Mas, qui em va parlar de l’oportunitat de fer pràctiques a través de l’Institut Ramon Llull, i em va semblar genial. D’aquesta manera, vaig anar a parar a l’Agència Literària Carme Balcells.

¿Com ha estat la convivència amb els companys de feina?
Molt bé, el meus companys de feina han sigut molt amables amb mi. La supervisora, la Teresa Pintó, m’ha ajudat amb tot allò que té relació amb la feina, i també m’ha parlat dels autors catalans més coneguts i de llibres que em podria agradar de llegir. A més, m’ha recomanat activitats culturals per fer durant la meva estada a la ciutat, per exemple, la Setmana del Llibre en Català

¿Quins costums, hàbits o tradicions són els que més t’han agradat de viure a Catalunya?
M’agraden molt els dies festius a Catalunya. Un dels bons records que m’enduc és La Mercè, les activitats culturals, els concerts, els espectacles… M’encanta com la gent de Barcelona s’uneix per celebrar la festa, cosa que no fem a Liverpool.
Tot i que no hi he estat mai, també m’agrada la tradició de Sant Jordi, a l’abril, amb els llibres i les flors. Em sembla una tradició molt bonica!

Ja que has pogut viure de ben a prop a Catalunya, ¿coneixies algun tòpic o prejudici dels catalans abans de venir? I si és que sí, s’ha complert?
La veritat és que abans de venir no tenia cap prejudici dels catalans, però crec que els estrangers tendim a pensar que als catalans no els agrada quan una persona parla en castellà i que sempre responen en català. A Barcelona, he parlat els dos idiomes sense cap problema. Però penso que sempre és millor intentar parlar català perquè la gent se sorprèn molt i estan molt contents. La frase típica és: “Parles català?! Estic flipant!”.

¿Hi ha algun llibre, personatge o pel·lícula catalana que t’agradi especialment i que ens vulguis recomanar?
Abans de venir a Barcelona vaig veure la sèrie de TV3 Benvinguts a la família. Em va agradar molt. És una mica estranya, però em feia riure, i no és difícil d’entendre! Aquí, a Barcelona, he començat a llegir literatura catalana. He llegit un quants relats d’Homenatge als caiguts, d’Albert Sànchez Piñol, són històries molt curtes que es poden llegir en dos minuts. A més, com que he estat treballant a una agència literària, he llegit i traduït molts resums de llibres catalans i ara tinc una bona llista de llibres per llegir! En acabar les pràctiques, els companys de feina em van regalar uns quants llibres com L’estiu de l’anglès, de Carme Riera, L’aniversari, d’Imma Monzó, i La pell freda, d’Albert Sànchez Piñol.

 

Trobareu més informació sobre les pràctiques al web del Llull

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Nausica Solà