Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
15/03/2017

Escolta, escriu, deixa’t corregir i aprèn!

Avatar

Autor:
Gemma Gil

Nous dictats en línia i un cercador exprés per facilitar l’adaptació a les noves normes ortogràfiques

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha creat un conjunt de dictats en línia dedicats a treballar les noves normes d’ortografia aprovades recentment. Així mateix, també posa a disposició dels ciutadans l’eina Optimot/Nova gramàtica i ortografia, que recull les principals fitxes del cercador de dubtes lingüístics Optimot sobre la reforma ortogràfica amb l’objectiu de proporcionar, als usuaris d’aquesta eina, un accés ràpid als continguts concrets sobre els canvis normatius.

Els nous dictats específics sobre les novetats ortogràfiques, que són dels nivells intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2), s’afegeixen al centenar que ja estaven disponibles des de l’octubre de 2016 a l’eina Dictats en línia del web Llengua catalana. El recurs ha tingut molt bona acollida: des de la seva posada en funcionament fins al moment actual, el web Llengua catalana ha rebut 300.000 visites. De manera progressiva els canvis ortogràfics es reflectiran en tots els exercicis.

L’eina Optimot/Nova gramàtica i ortografia és una selecció de continguts del cercador de l’Optimot que dona a conèixer les novetats normatives, arran de l’aparició, el novembre del 2016, de la Gramàtica de la llengua catalana i de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Actualment s’hi poden consultar les novetats ortogràfiques i progressivament, a mesura que s’actualitzin els continguts del cercador, s’hi aniran recollint la resta de canvis normatius

El cercador Optimot, eina de consulta per als dubtes lingüístics dels ciutadans, atén més de 12 milions de consultes cada any.

FONT: DGPL

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Gemma Gil