Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/10/2017

El VIII Congrés Internacional de l’AFC se centra en la presència catalana a l’estranger

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Etiquetes: , ,

L’Associació Francesa de Catalanistes presenta dos dies de reflexió sobre l’evolució de la comunitat catalanoparlant més enllà de les fronteres lingüístiques. Durant els dies 20 i 21 d’octubre, la Universitat de Tolosa acull conferències, lectures i taules rodones amb docents, historiadors i lingüistes destacats.

Després de tres congressos dedicats a territoris interns als Països Catalans (País Valencià, Illes Balears i Catalunya-Nord), l’Associació Francesa de Catalanistes (AFC) dedica el congrés del 2017 a “la presència catalana a l’estranger: creació i circulació dels dispositius identitaris en contextos interculturals”, un projecte organitzat conjuntament per Fabrice Corrons i Michel Martínez Pérez, docents de les universitats de Tolosa.

Aquesta temàtica planteja l’evolució i les característiques de les comunitats i xarxes catalanes o catalanoparlants més enllà de les fronteres de cadascun dels països que els constitueix. El Congrés vol tractar aquesta presència al llarg dels segles per intentar comprendre com s’han anat redefinint les identitats catalanes en l’àmbit extern. A més, posa un focus particular sobre la nova regió administrativa de l’Estat francès, Occitània, amb capital Tolosa de Llenguadoc, que segueix mantenint una relació particular amb les zones catalanoparlants.

L’esdeveniment s’inaugura el 20 d’octubre amb els parlaments dels co-organitzadors, Fabrice Corrons i Michel Martínez, el president de l’AFC, Christian Lagarde, un representant de l’Institut Ramon Llull i el delegat de la Generalitat de Catalunya a França, Martí Anglada.

Conferències com la de Francesc Bernat, de la Universitat de Barcelona, sobre els orígens de la catalanística, o la de Núria Camps, de la Universitat de Vic, sobre les traduccions al francès de Jacint Verdaguer, aniran seguides d’altres xerrades més polítiques. En aquest sentit, el 21 d’octubre, una conferència de Gérard Onesta, Vicepresident de la Regió d’Occitània, donarà el tret de sortida a un matí de col·loquis sobre la política catalana en el context internacional. Entre d’altres, Miquel Strubell, director de la Càtedra Linguamón UOC de Multilingüisme, oferirà unes reflexions sobre la política lingüística catalana vista des d’Europa.

L’AFC té com a finalitat treballar pel desenvolupament de la recerca i l’ensenyament en tots els àmbits de la cultura catalana; difondre i publicar els resultats de les seves recerques i establir i mantenir el contacte entre els investigadors universitaris i els creadors dels països implicats en aquest camp de la recerca. L’associació organitza una trobada cada dos anys que agrupa acadèmics i investigadors de les universitats franceses especialitzats en temes catalans. També convida especialistes d’altres països, com Sharon Feldman, de la Universitat de Richmond, als Estats Units, especialista en teatre català contemporani.

Comunicació, Institut Ramon Llull

Programa VIIIè Congrés AFC – La presència catalana a l’estranger – 20 i 21 oct 2017 – Toulouse

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris: 1

  1. fayrouz, 01/07/2023

    يمكن استخدام الزيوت الأساسية للوقاية من بق الفراش من الوصول إلى أغطية الفراش في المنزل، ويكون ذلك من خلال خلط 6-10 قطرات من أحد الزيوت العطرية مع ربع كوب من الماء، ووضع الخليط في زجاجة رش مناسبة، ومن ثمّ القيام برشّ المنزل والأغطية، والملابس الخارجيّة، وحقائب اليد والظهر، وعلى الأمتعة أيضاً، علماً أنّ الزيوت العطرية تشمل على زيت القرفة، والليمون، والقرنفل، والنعناع، والخزامى، والزعتر، وشجرة الشاي.
    هناك العديد من النصائح التي يمكن اتّباعها للوقاية من بق الفراش، منها: تجنّب المشي بين الأعشاب الطويلة. ارتداء الملابس المناسبة في المناطق التي يتواجد البق فيها، كارتداء قميص طويل بأكمام. ارتداء الأقمشة ذات الألوان الفاتحة، للتمكّن من رؤية البق. تفحّص فراء الحيوانات الأليفة المتواجدة في المنزل.

    رش حشرات الكويت

Avatar

Neus Crisol