Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
02/12/2020

Ekolingua. Un joc de rol d’actituds lingüístiques

Avatar

Autor:
Irene Klein

El proppassat 1 de desembre els lectorats de basc i de català de la Goethe Universität Frankfurt van organitzar una sessió virtual de l’adaptació d’Ekolingua, un joc de rol d’actituds lingüístiques.

En Ekolingua els participants han d’adoptar una actitud lingüística a través de l’assignació d’un testimoni i han de debatre sobre diferents temes de discussió com si foren el testimoni que els ha tocat. Els participants han d’intentar avaluar l’actitud lingüística dels interlocutors i al final es fa una posada en comú comentant els factors que condicionen les diferents actituds lingüístiques.

A l’acte van assistir estudiants i professorat de les universitats que comparteixen lectorats de basc, gallec i/o català. Els assistents van destacar que com a parlants d’una llengua no minoritzada, hi ha qüestions que mai s’han hagut de plantejar i que a través del joc han pogut comprendre les actituds lingüístiques que es poden adoptar en un context de contacte lingüístic.

Ekolingua és un projecte de Soziolinguistika Klusterra, un centre d’investigació centrat en el procés de recuperació de l’èuscar.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Irene Klein