Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
05/04/2019

DMP19 – Universitat de Milà

Avatar

Autor:
Neus Crisol

Per celebrar el Dia mundial de la poesia la “Università degli Studi” de Milà i l’Institut Ramon Llull van organitzar unes activitats dedicades a la poesia i a la llengua catalana amb la participació de la poeta Mireia Companys.

Vam començar el dimecres, 20 de març, amb un laboratori de traducció, durant el qual els estudiants del curs de Llengua i literatura catalana de la universitat de Milà van traduir a l’italià onze poemes de la Mireia, tenint l’oportunitat d’entrar dins el taller llingüístic d’una poeta i de treballar amb els dos idiomes.

El dia 21, al matí, la Mireia va fer una classe sobre poesia catalana contemporània i després, a la tarda, durant una lectura a la que van participar també els poetes hispanoamericans Rei Berroa, Sandra Lorenzano i Rosa Silverio, la Mireia va llegir en català onze poemes seus, acompanyada pels estudiants de català de la universitat de Milà que van llegir les versions italianes fetes per ells. L’aula estava plena de gom a gom i les lectures van ser un èxit. Finalment, al vespre, hi va haver una trobada poètica, oberta a tota la ciutadania de Milà, a l’edifici de l'”ex Fornace”, un lloc a la vora dels Navigli, on es va discutir de poesia i es van llegir altres poemes de la Mireia.

Van ser dos dies intensos, però, sens dubte, l’esforç de la Mireia (i dels estudiants) va merèixer la pena!

Font: Simone Cattaneo, professor d’estudis catalans de la Universitat de Milà

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol