Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
13/12/2018

Conferència del sociolingüista Emili BOIX FUSTER a la Universitat Bretanya Sud

Els dies 23 i 24 de novembre, l’Emili BOIX i FUSTER, catedràtic de sociolingüística a la Universitat de Barcelona, va desplaçar-se a la Universitat de Bretanya Sud (Lorient) per parlar de la transmissió intergeneracional del català.

En el marc del col·loqui internacional “Langue bretonne, langues minorisées :  avenir et transmission familiale”, el professor Boix i Fuster va pronunciar la conferència d’obertura “Les enjeux d’une langue moyenne minorisée : l’exemple du catalan”, on exposava la relació entre la vitalitat etnolingüística i la transmissió del català a les famílies bilingües. Va evocar casos tant d’abandó, com de recuperació del català. Juntament amb sociolingüistes d’Irlanda, Escòcia, País de Gal·les, Galícia i Bretanya, també va participar a una taula rodona dedicada a la influència de les diferents polítiques lingüístiques en la transmissió familiar de llengües “minoritzades”.

Els alumnes de català de la Universitat Bretanya Sud van assistir a aquestes activitats i van poder entendre que la transmissió intergeneracional és essencial per al futur de la llengua catalana, així com també per al futur de la llengua bretona.

Taula rodona altres llengües “minoritzades”

Alumnes de català UBS

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Immaculada Fabregas