Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     

Celia Rico al 12th Catalan Film Festival de la Universitat de Massachusetts

Etiquetes:

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre, es va celebrar la dotzena edició del Catalan Film Festival a la Universitat de Massachusetts Amherst, aquesta vegada amb el títol “Retorns/Returns/Retornos”. Aquesta edició ha girat entorn el concepte de (re)torn i les seves diverses formes de representació. Al llarg d’una setmana, tant l’alumnat com el públic assistent ha tingut l’oportunitat de veure, reflexionar i discutir quatre pel·lícules catalanes que mostren com els cineastes i/o els seus personatges tornen a les seves arrels, ja sigui com a migrants o com a aventurers del seu propi passat genealògic, sense oblidar la manera com podem tornar a d’altres estats de ser.

La tercera sessió va comptar amb la presència de la directora Celia Rico, que va presentar Viaje al cuarto de una madre i va contestar les preguntes del nombrós públic assistent. Les altres pel·lícules van ser Distàncies, d’Elena Trapé; Anchor and Hope, de Carlos Marqués-Marcet, i Els últims dies, d’Àlex i David Pastor. Així mateix, el festival va comptar amb una entrevista i una classe magistral de la directora Celia Rico. Aquesta edició del Catalan Film Festival ha comptat amb l’ajut i participació de diversos estudiants de doctorat dels departaments de Spanish, Film Studies i Comparative Literature de la Universitat de Massachusetts, en especial de Celia Sainz, Elena Igartuburu i Nefeli Forni, co-organitzadores juntament amb els professors Barbara Zecchi i Guillem Molla del festival d’enguany.

El cicle de cinema català ha estat possible gràcies a l’ajut de l’Institut Ramon Llull i de diversos programes i departaments de la Universitat de Massachusetts Amherst: Languages, Literatures, and Cultures; Spanish and Portuguese; Institute for Holocaust, Genocide, and Memory Studies; Film Studies, i Translation Center. També hi han col·laborat Smith College i Mount Holyoke College.

Us animo a visitar i seguir la pàgina de Facebook del cicle: https://www.facebook.com/CFFUMass

I el blog: https://catalanfilmfestival.wordpress.com/

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Guillem Molla