Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
07/05/2019

Celebrem Sant Jordi amb Els Amics de les Arts

Avatar

Autor:
Anna Guaita

Us expliquem la nostra versió de la “cita literària” amb Els Amics de les Arts, però abans us recomanem passar-vos pel seu blog, on també ens ho conten ells mateixos:

Wonderwall, Hallelujah, Quelqu’un m’a dit

Wonderwall, Hallelujah, Quelqu’un m’a dit

El dijous 25 d’abril vam celebrar Sant Jordi amb Els Amics de les Arts i l’alumnat de català a Berlín. Van fer una parada durant la seua gira europea i nosaltres vam voler aprofitar que Sant Jordi era el 23 d’abril per demanar-los que ens visitaren a la Universitat Humboldt i així poder parlar de literatura i del procés de creació de les seues cançons. Una excel·lent oportunitat perquè l’alumnat de l’FU i la HU practicara tot el que han aprés a classe amb un dels grups en català amb més èxit.

La trobada literària va començar amb una taula rodona on ens van contar la seua biografia literària: quin va ser el primer llibre que recorden, quins llibres els han influenciat més, com han canviat els seus gustos… També els vam demanar que ens recomanaren literatura en català: “Els límits del Quim Porta” de Josep Pedrals i “Uf, va dir ell” de Quim Monzó van ser els escollits pel grup. També ens van comentar quina era la seua relació amb la llengua i la literatura alemanya.

Els assistents (alumnes i exalumnes de català) van aprofitar per fer-los preguntes sobre els seus referents literaris catalans. I fins i tot van ser ells els que van haver de respondre a les preguntes dels Amics, que van quedar fascinats pel nivell de coneixement de literatura catalana de l’alumnat.

L’acte es va poder seguir en directe al compte d’Instagram d’@elsamicsdelesarts i a les històries també van anar comentant les anècdotes del seu pas per Berlín i de la nostra trobada.

A més, també vam poder gaudir d’un tastet de la seua música en un format més íntim. Com que teníem un piano de cua a l’aula, van cantar-nos les cançons que millor se sabia l’alumnat: “Louisiana o els camps de cotó” i “El vent tallant”, una adaptació de Wunsch, Indianer zu werden de Franz Kafka. Podeu veure el vídeo si cliqueu aquí.

Ah! També vam regalar una rosa i poemes de poetes catalanes a tots els assistents, així com els punts de llibre que el Diplocat ens havia enviat. Va ser una cita literària que mai oblidarem!

 

Eduard Artés Cuenca (Humboldt Universität zu Berlin) 

Anna Guaita Crespo (Freie Universität Berlin)

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Anna Guaita