Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
03/07/2020

Carlota Gurt visita la Uni Saarland en la distància

A la Universität des Saarlandes, a la ciutat alemanya de Saarbrücken, els participants del seminari de cultura catalana acabem aquest semestre tan peculiar i virtual compartint autors i fragments d’obres de literatura catalana.

Per si això no fos prou, també hem llegit un dels relats de l’escriptora i traductora Carlota Gurt publicat al seu primer llibre, Cavalcarem tota la nit. Després d’haver-lo llegit, alguns estudiants han pogut comentar-lo directament amb l’autora i hem passat una estona d’aquesta tarda de dijous parlant de la masculinitat, de la maionesa i de les algues que s’acumulen a les vores de les piscines. I perquè sembli més seriós, també explicarem que hem parlat de fonts d’inspiració, de la importància d’aprendre tècniques d’escriptura i d’escriure en la llengua en què sentim.

Ah, i per si en teníeu dubtes: la majoria dels estudiants que l’han llegit no han fet mai classes de català i s’han basat, principalment, en els seus coneixements d’altres llengües romàniques! Bé, d’acord: al final també vam comptar amb la versió en castellà per si feia una mica de falta acabar d’afinar-ho.

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Laura Obradors Noguera