Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/02/2019

Barcelona, Ciutat convidada d’Honor a la 45a Feria Internacional del Libro de Buenos Aires

Avatar

Autor:
Neus Crisol

El Saló de Cent va acollir dilluns la presentació del programa i els protagonistes del projecte Barcelona ciutat convidada d’Honor a la 45a edició de la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, que tindrà lloc a la capital argentina del 23 d’abril al 13 de maig.

La Feria Internacional del Libro de Buenos Aires que se celebra anualment al complex La Rural de Palermo supera cada any les 1.000 activitats i el milió de visitants. Amb més de 45.000 metres quadrats i prop de 480 expositors la fira convoca 12.000 professionals al llarg de 3 setmanes.

Barcelona es presentarà a la FIL Buenos Aires amb un estand de 200 metres quadrats que inclourà un petit auditori i una gran llibreria amb un fons de 10.000 exemplars on s’exposaran i es posaran a la venda fins a 700 títols de més de 350 autors.

Barcelona portarà a Buenos Aires un total de 78 convidats entre els quals trobem 56 autors -en català i castellà- i il·lustradors, 8 especialistes (llibreters, crítics literaris o periodistes -entre d’altres) i 14 artistes. Tots ells mostraran la riquesa literària de la ciutat i de la literatura catalana en un gran programa conformat per 120 activitats. D’aquestes, el programa literari inclou 80 activitats, el programa professional de la mateixa fira unes 20 i la resta són activitats a la ciutat o institucionals.

Els autors i especialistes convidats són: Horacio Altuna, Sebastià Alzamora, Xavi Ayén, Josep Badal, Eva Baltasar, Maria Barbal, Max Besora, Aina Bestard, Paula Bonet, Rocío Bonilla, Oriol Canosa, Maite Carranza, Nora Catelli, Natalia Cerezo, Flavia Company, Teresa Colom, Jaume Copons, Edgardo Dobry, Joan Domènech, Najat El Hachmi, Marta Escudero, Pere Estupinyà, Laura Fernández, Manuel Forcano, Liliana Fortuny, Marina Garcés, Raül Garrigasait, Jordi Gràcia, Àngels Gregori, Ingrid Guardiola, Julià Guillamon, Gabriel Janer Manila, Gemma Lienas, Joan-Lluís Lluís, Héctor Lozano, Gabi Martínez, Laura Meseguer, Matías Néspolo, Bel Olid, Miki Otero, Alejandro Palomas, Josep Pedrals, Javier Pérez Andújar, Laura Perez Vernetti, Josep Piera, Begoña Pozo, Jaume Pont, Jordi Puntí, Pilar Rahola, Llucia Ramis, Antonio Ramirez, Maria Carme Roca, Albert Salvadó, Care Santos, Jordi Sierra i Fabra, Victoria Szpunberg, Isabel Sucunza, Clara Usón, Antònia Vicens, Antoni Vidal Ferrando, Sergio Vila-Sanjuán, Muriel Villanueva, Silvana Vogt i Carlos Zanón.

nivell professional, la participació de Barcelona a la FIL Buenos Aires ha de permetre potenciar les traduccions al castellà dels autors en català, les coedicions i millorar els mecanismes de distribució de les editorials catalanes. L’Institut Català de les Empreses Culturals s’ha encarregat de la producció i l’organització de l’estand que aixoplugarà, durant els dies professionals, 40 empreses editorials catalanes.

Organitzat amb Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, el 27 d’abril se celebrarà la ‘Noche de la Feria’, l’única jornada en la qual la FIL Buenos Aires és d’accés lliure i obre portes al gran públic. Els portenys podran gaudir d’un gran concert a l’aire lliure de la cantant Sílvia Pérez Cruz acompanyada d’un elenc de músics d’ambdues ribes de l’Atlàntic.

En el marc del programa s’organitzaran dues expo­sicions dins recinte el firal i una tercera a la ciutat. Comissariada per Glòria Gorchs i Pep Molist de Clijcat, amb ‘Visita Barcelona en 32 il·lustracions’ l’espectador podrà viatjar per Barcelona a través de les pàgines de llibres il·lustrats. De la mà de la Fundació Ramon Llull i de Julià Guillamon s’ha programat la mostra ‘La litera­tura catalana al món’. Per altra banda i coordinada pel mateix comissari, el Servei de Biblioteques de la capital argentina i el Consorci de Biblioteques de Barcelona han organitzat l’exposició: ‘Llibreria Catalònia, Editorial Sudamericana i editorial Edhasa. Llibres d’anada i tornada’.

La participació de Barcelona a la 45a Feria Internacional del Libro de Buenos Aires és un projecte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya i la Fundación El Libro amb el suport del Govern de les Illes Balears, la Generalitat Valenciana, el Govern d’Andorra, la Fundació Ramon Llull, Acción Cultural Española (AC/E), el Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, el Gremi d’Editors de Catalunya i Editors.cat.

Més informació a http://filbuenosaires.llull.cat

Podeu trobar imatges de la presentació aquí.

Pots descarregar-te el dossier en català aqui

#FILBuenosAires #BcnLiteraria

Font: Comunicació, IRL

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol