Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
31/05/2018

Aprendre català com a estrangers dins i fora del domini lingüístic

Avatar

Autor:
Àlex Mir

El passat 23 de maig, les alumnes de segon semestre de català de Leipzig i de nivell C1 del CPNL de Granollers (Vallès Oriental) ens vam citar per intercanviar experiències i consells sobre com és i per què estudiar català com a estrangers, tant a l’interior com a l’exterior del país.

Uns i altres alumnes van preparar prèviament les seves intervencions fent reflexions al voltant de la seva biografia lingüística personal, dades que van compartir a l’hora de xerrar i que van servir per conèixer l’ampli ventall d’històries que els acabat apropant a la nostra llengua.

Els estudiants a Catalunya, amb més experiència i domini del català, van brindar a les alumnes de Leipzig idees amb què poder avançar més bé en el seu aprenentatge de la llengua així com, fins i tot, atès el bon ambient que es va respirar durant la conversa, una estudiant del CPNL va oferir a les noies lipsianes de visitar-la a l’estiu a Granollers perquè puguin conèixer el país de primera mà!

Conèixer els ets i uts de per què estudiem català, una llengua minoritzada (que no minoritària, hem de recordar sempre!), és, creiem, utilíssim per a prestigiar-lo i, idealment, estimar-lo. L’any vinent, més.

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Àlex Mir