Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
31/05/2019

Al pot petit hi ha la bona confitura: el català com a llengua minoritzada

Avatar

Autor:
Renée Pera

Els dies 14 i 15 de maig David Poudevida Vila, membre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua, va viatjar fins a Alemanya per fer una xerrada a les universitats de Marburg i Frankfurt sobre el català com a llengua minoritzada. Va exposar la situació sociolingüística del català, quins reptes i mancances té per assolir la normalitat lingüística, així com les campanyes i accions que du a terme la Plataforma per la Llengua per promoure la llengua.

La xerrada de Marburg, a la qual van assistir unes 35 persones, va ser en català i hi va haver interpretació consecutiva a l’alemany per part d’un antiga alumna. Aquest va ser un aspecte interessant per a tothom ja que, per una banda, els estudiants de català, que eren uns quants entre el públic, van poder practicar la comprensió oral; per altra banda, la gent que no l’havia sentit mai va tenir l’oportunitat d’escoltar com sona, i molts dels assistents van adonar-se, amb gran sorpresa, que en realitat l’entenien força bé gràcies al coneixement d’altres llengües romàniques. Al final de la xerrada els assistents van poder fer preguntes a Poudevida.

L’endemà, el dia 15, la presentació de Frankfurt va ser en anglès i va atreure unes 15 persones. La xerrada, més que una ponència, va convertir-se en un petit debat cada cop que apareixia qualsevol qüestió controvetida o qualsevol punt que interessava especialment als assistents  i va acabar sent una tarda enriquidora per a tots els que hi vam participar.

Des d’aquí, volem donar les gràcies al David Poudevida per haver vingut a visitar-nos i a la Plataforma per la Llengua per la seva tasca en la difusió del català.

Laura Obradors Noguera (Frankfurt) i Renée Pera Ros (Marburg)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Renée Pera