Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
25/05/2017

Activitats sobre el passat jueu de Catalunya a Verona

Avatar

Autor:
Gemma Gil

A la Universitat de Verona estem acabant el curs i aquest any l’hem tancat a través d’algunes activitats que han descobert als estudiants del Departament de Llengües i Literatures Estrangeres el passat jueu de Catalunya, principalment, el de la Girona medieval.

Abans d’ahir, dimarts 23 de maig, la Sílvia Planas Marcé (directora del Museu d’Història dels Jueus de Girona i de l’Institut d’Estudis Nahmànides) va pronuciar la conferència:

Figlie di Sara, donne ebree a Girona nel medioevo

La conferència de la Planas obria el Seminari sobre literatura i cultura sefardita ESTER E LE ALTRE, organitzat a l’intern del Doctorat en Lingue e Letterature Straniere Moderne.

El passat medieval jueu català també va ser tractat per la Lídia Carol Geronès (professora de llengua i cultura catalana en aquesta universitat) en la comunicació:

Nella terra di Edom: alla riscoperta degli ebrei catalani fra letteratura e cinema documentario

També, el dimecres 17 de maig, dins del cicle de documentals “Las Huellas de Sefarad” organitzat per la professora Paola Bellomi, vam poder veure el documental Girona, The Mother of Israel: The Jews in Catalonia (1989) de Patricia Snyder. Abans de la projecció la Lidia Carol va fer una breu introducció explicant perquè Girona és una de les poques ciutats “mare d’Israel” i en quin context es va produir el documental.

La conferència plenària de la Sílvia Planas va ser possible gràcies a un ajut de l’Institut Ramon Llull, l’Associazione Italiana di Studi Catalani i el projecte de recerca de la professora Paola Bellomi ESTHER (Enquiry on Sephardic Theatrical Representation)

Podeu veure algunes fotografies d’aquestes activitats i el programa complert del Seminari i del Cicle de documentals al blog:

http://catalaverona.blogspot.it/2017/05/la-catalunya-jueva-la-catalogna-ebraica.html

 

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Gemma Gil