Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
20/10/2017

16/10/2017: presentació del volum “Deviazioni. Prose di viaggio”, d’Enric Bou

Autor:
Neus Crisol

«Je voyage pour écrire … o io scrivo per viaggiare?». Aquesta és una de les reflexions que plantejava el professor Enric Bou en la presentació veneciana de la traducció a l’italià del seu llibre (de viatges) Deviazioni. Prose di viaggio (cat. Desviacions. Proses de viatge, 2013). Aquestes «desviacions», traduïdes per Sara Antoniazzi a l’italià, que posen en relleu la relació entre una pràctica tan evasiva, com viatjar, i una altra, força evasiva, també, com escriure, han estat publicades aquest mateix any, a Roma, per Atmospherelibri.

L’acte de la presentació d’aquest volum es va dur a terme el darrer dilluns 16 d’octubre a l’Ateneo Veneto, en ple centre històric de Venècia. Van conversar amb l’autor el Dr. Andrés Soria Olmedo (Universidad de Granada) i Franco Ferrari (UAAR Venezia).

Al final de l’acte, els assistents vam poder muntar a un avió en direcció cap al PortAventura, passant per Mallorca, fent un salt a Cuba i, fins i tot, fins al Japó. Vam gaudir d’uns quants fragments de l’obra, llegits, primer en llengua original per part de l’escriptor i, a continuació, recitats en italià per la seva mateixa traductora.

Nota redactada per: Paula Marqués Hernández

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Neus Crisol