Unes pràctiques al MEV
Autor:
Maite Coll
Aquest estiu una estudiant de la Universitat de Zadar, Dora Sesar, ha triat com a destinació Vic; concretament el museu episcopal de la ciutat. Els motius eren principalment dos: realitzar unes pràctiques relacionades amb la gestió museística i l’interès de l’estudiant per l’art romànic català.
A Croàcia, com en altres països, els estudiants han de cursar dos graus simultàniament. En el cas de la Dora, ella va decidir-se pel grau en Filologia Hispànica, amb la combinació de català, i el d’Història de l’Art.
La seva motivació per la llegua catalana i la història de l’art la van portar fins al romànic català, que ha convertit en el seu àmbit d’especialitat. Un molt bon exemple d’això n’és l’article científic que recentment ha publicat a Beoiberística, la revista científica del Departament d’Estudis Ibèrics de la Universitat de Belgrad. El títol de l’article és “Iconografia bíblica a la pintura mural romànica de la Vall de Boí: el cel dins de l’església”, que podeu consultar a l’enllaç.
És per aquest motiu, doncs, que ens vam posar en contacte amb Josep Maria Riba, director del museu, que es va interessar per la proposta i va facilitar que establíssim un conveni de pràctiques entre la Universitat de Zadar i el Museu Episcopal de Vic; museu que, com ja sabeu, disposa d’una de les col·leccions més importants d’art medieval català.
Les pràctiques, que es van cursar durant el mes de juliol, van estar dirigides pel conservador del museu, Marc Sureda. L’entorn d’aquests dies ha estat excel·lent perquè l’estudiant conegués des de dins la gestió del museu i les tasques dels conservadors, com també les col·leccions i obres amb què compta i la seva història; sense oblidar-nos del més important, que ho ha pogut fer rodejada d’un equip d’especialistes i professionals amb una gran experiència en aquest àmbit.
Vols fer un comentari?