“Si el llibre crema, no l’apaguis”, seminari en homenatge a Manuel de Pedrolo (Università Ca’ Foscari Venezia)
Autor:
Paula Marqués
19/02/2018: “Si el llibre crema no l’apaguis”, seminari en homenatge a Manuel de Pedrolo
El passat dilluns 19 de febrer, a les 14.00 h., a la seu de Rio Novo de la Universitat Ca’ Foscari de Venècia, vam asistir a un seminari en honor del centenari del naixement de l’escriptor català Manuel de Pedrolo, qui ha estat declarat escriptor de l’any per la Institució de les Lletres Catalanes.
El seminari, que portava per títol Reeditar la resistència: Manuel de Pedrolo, l’escriptor insubornable, va ser presentat per la professora de català, Paula Marqués. Seguidament, Mercè Pérez va fer la seva intervenció pedroliana, com a representant Sembra Llibres, una editorial independent, nascuda l’any 2014 a la ciutat de València, la qual creu que la literatura pot ser una arma política que pot ajudar a canviar la societat. I és per això que promou llibres que valoren la cultura i fan sorgir reaccions i idees; a més, Sembra Llibres organitza activitats didàctiques per promoure el pensament critic i la comunicació directa entre públic, escriptor i editor. L’editorial coŀlabora sobretot amb les altres editorials del territori catalanoparlant, publicant llibres d’autors i d’autores catalanes, de diversos gèneres, sempre fidels a la seva ideologia.
Durant l’acte es van presentar els llibres de Pedrolo editats per Sembra Llibres (Milions d’ampolles buides i Acte de violència) que més reflecteixen el propòsit de l’editorial i, en particular, la biografia Manuel Pedrolo; la llibertat insubornable, escrita per Bel Zaballa, publicada aquesta mateixa setmana, que, a més d’analitzar la vida de l’autor, exposa també la seva ideologia política i la seva poètica. El pensament de l’autor aquest any és especialment rellevant: els seus temes -el feminisme, la lluita contra la violència, el realisme històric, la dimensió psicològica dels personatges- i la seva creativitat l’han fet d’ell un dels escriptors més llegits de la postguerra i, també, un dels més importants de la literatura catalana contemporània.
Nota redactada per: Maria Giusi Terrana (alumna de català)
Nota editada i publicada per: Paula Marqués Hernández (Università Ca’ Foscari Venezia)
Vols fer un comentari?