Blog Xarxa Llull

LLULL.CAT | XARXALLULL | FABERLLULL | BIENNAL D'ART DE VENÈCIA 2019
     
25/10/2017

La Venècia que no es veu. Visita del pavelló català de la Biennale d’Arte de Venècia

Avatar

Autor:
Neus Crisol

El darrer dissabte 21 d’octubre vam poder gaudir de l’exposició catalana presentada per a la 57a edició de la Biennale d’Arte de Venècia, amb seu a un pavelló situat a San Pietro di Castello.

Amb el títol “Catalonia in Venice_La Venezia che non si vede”, l’artista català Antoni Abad està portant a terme una cartografia sonora i sensorial de la ciutat de Venècia, amb la col·laboració d’estudiants i de voluntaris, i amb les aportacions de persones invidents i vidents que, a través de l’App BlindWiki -elaborada pel mateix Antoni Abad-, publiquen gravacions auditives sobre les diverses experiències que viuen a la llaguna. Amb etiquetes com «pericolo», «ambiente sonoro», «cultura», «ponti», «cautela», «calli morte», «ambiente», «storia», etc., els usuaris de BlindWiki poden fer-se una idea sensorial sobre la ciutat de Venècia.

Després de fer un cop d’ull als materials audiovisuals exposats al pavelló, ens vam embarcar en una aventura única: en grups de sis persones vam poder descobrir aquella «Venezia che non si vede». Ens vam posar les màscares del projecte i, a bord d’una embarcació típica veneciana, el sandalo, de l’ Associació Venice On Board (que promou la voga veneta, l’estil de remar típic de Venècia), vam deixar-nos endur amb les paraules i les sensacions de Giulia Oblach pels canals de l’Arsenale.

«E sentite ora come la mia voce cambia rispetto a prima. E questo perché qui ci siamo allargati. Siamo entrati in un altro canale largo» (Giulia)

En acabar la visita, els participants ens vam reunir i vam anar a dinar a un restaurant de la zona. Durant l’àpat, vam comentar què ens havia semblat l’exposició i ens vam explicar les diverses sensacions del tour en barca.

Aquest esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Università Ca’ Foscari Venezia, el Casal Català d’Itàlia i la presència catalana a la 57a edició de la Biennale d’Arte de Venècia, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de les Illes Balears, entre altres institucions.

Nota redactada per: Paula Marqués Hernández

Nota editada i publicada per: Albert Morales (Università Ca’ Foscari Venezia)

Vols fer un comentari?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Avatar

Neus Crisol